Prezident Josef Dufek je s uplynulým rokem 2006 spokojený
Klub

Prezident Josef Dufek je s uplynulým rokem 2006 spokojený

Redakce

Prezidentovi FK Mladá Boleslav Josefu Dufkovi bylo s fotbalem nejlépe ve stejných okamžicích, jako trenéru Uhrinovi. To znamená při posledním ligovém utkání ročníku 2005/06 a při postupu do základní skupiny poháru UEFA. „Jsem moc spokojený," hodnotí uplynulý rok 2006.

Josef Dufek nad otázkou, kdy si s mladoboleslavským fotbalem nejvíce užíval, dlouho nepřemýšlel. „Nejlépe mi bylo ve dvou nezapomenutelných okamžicích. První byl v Liberci, kde jsme za pět minut dvanáct vybojovali účast v předkole Ligy mistrů, a druhým takovým momentem byl postup přes Olympique Marseille v poháru UEFA." A kdy vám bylo naopak nejhůře? „Někde kolem devětapadesáté minuty utkání na hřišti istanbulského Galatasaray, když jsme prohrávali 0:4," řekl Josef Dufek.
Prezident FK Mladá Boleslav zdůrazňuje při každé vhodné příležitosti, že základním cílem Uhrinova mužstva v premiéře na evropské scéně byl postup přes Valerengu Oslo do třetího předkola Ligy mistrů a tím pádem, v případě neúspěchu proti Galatasaray, zajištění účasti v poháru UEFA. Postup přes Marseille do základní skupiny poháru UEFA byl nečekaný úspěch nad původní plán. „Rovnocenně jsme soupeřili s vyspělými a renomovanými kluby a udělali maximum pro propagaci Mladé Boleslavi i českého fotbalu."
Rok 2006 je minulostí. „Hráči si potřebovali především odpočinout, neboť nikdo z nich nezažil takový zápřah, jako v právě uplynulém roce," míní prezident Dufek a právě v nezvykle zmnožené únavě vidí hlavní příčinu toho, že v závěru podzimu boleslavský tým ztratil těsnější kontakt se špičkou ligové tabulky. „Jsem přesvědčený, že jsme nastoupili správnou cestu s dlouhodobým budováním hráčského kádru. Na Silvestra si v první řadě připiji na to, aby rok 2007 byl tak fantastický, jako byl rok 2006." K Dufkovu přípitku se jistě přidají i všichni fandové FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner