Důležitými úkoly v roce 2007 budou záchrana béčka a postup dorostu
Klub

Důležitými úkoly v roce 2007 budou záchrana béčka a postup dorostu

Redakce

Velikost tuzemské prestiže FK Mladá Boleslav se odvíjí od úspěšnosti prvního týmu. O tom nikdo nepochybuje. Zároveň je však nezpochybnitelné, že velmi důležitou vizitkou sportovní úspěšnosti klubu jsou také výsledky ostatních družstev, především s juniorskými a dorosteneckými soupiskami.

Sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela považuje uplynulý rok 2006 za úspěšný umístěním v tuzemské lize i působením v evropských pohárových soutěžích. „Sice jsme neuspěli v kvalifikaci o Ligu mistrů, ale podařilo se nám vyřadit Olympique Marseille, což nikdo nečekal, a absolvovali jsme základní skupinu poháru UEFA s krásnými zápasy. Škoda, že se nám nepodařilo alespoň jednou zvítězit a že jsme propadli v ligové tabulce," pravil Kudela a dodal, že kdyby v roce 2007 mužstvo zopakovalo, co se předvedlo v lize i v Evropě v roce 2006, nikdo by se v Mladé Boleslavi asi nezlobil. Zdůraznil, že nejvýznamnějším počinem mladoboleslavských fotbalistů v uplynulém roce byl fakt, že se o Mladé Boleslavi začalo v Evropě mluvit a že sportovní veřejnost i mimo hranice České republiky spojuje Mladou Boleslav s dobrým fotbalem.
Ale fotbal v Mladé Boleslavi není jenom prvoligový tým. V klubu pracuje spousta trenérů s talentovanými fotbalisty žákovského a dorosteneckého věku. Po desetileté pauze se do mistrovské soutěže zapojil také rezervní tým dospělých. „Béčko si v rámci České fotbalové ligy nestojí dobře a na jaře budou muset hráči i vedení jeho postavení hodně zlepšit, aby se zachránili," zdůraznil Michal Doležal, který ve fotbalovém klubu koordinuje práci mládežnických trenérů a působí na pozici vedoucího „B" mužstva. Stejně důležitým úkolem jako záchrana „B" mužstva ve třetí lize je také návrat dorosteneckého družstva do nejvyšší tuzemské soutěže této věkové kategorie.

Fanshop banner