Fotbalisté Mladé Boleslavi mezi nejlepšími středočeskými sportovci
Klub

Fotbalisté Mladé Boleslavi mezi nejlepšími středočeskými sportovci

Redakce

Mladoboleslavský fotbalový klub zabodoval v anketě nejlepších středočeských sportovců za právě končící kalendářní rok 2006. V kategorii kolektivů obsadil třetí příčku za druhým týmem nymburských basketbalistů a posádky vodních slalomářů Volf-Štěpánek.

Slavnostní večer s předáváním cen nejlepším středočeským sportovcům se konal v mladoboleslavském Škoda Auto Muzeu v úterním večeru 19. prosince. Přítomen byl středočeský hejtman Petr Bendl i další členové rady středočeského kraje. Cenu určenou pro mladoboleslavský fotbalový klub převzali prezident Josef Dufek a hráč Marek Matějovský.
Fotbalisté Mladé Boleslavi se v roce 2006 podařenými jarními výkony probili na druhou příčku v konečném účtování ročníku 2005/06 Gambrinus ligy, což se kvalifikovali do předkola Ligy mistrů. Do její hlavní soutěže nepřešli přes Galatasaray Istanbul, ale v prvním kole poháru UEFA senzačně vyřadili Olympique Marseille a v průběhu podzimu tak hráli v jedné z osmi základních skupin poháru UEFA. Do jarní fáze již nepostoupili. Po podzimní části soutěžního ročníku 2006/07 jsou v Gambrinus lize čtvrtí s nadějí na obhájení práva účasti v evropském poháru. V tuzemském poháru ČMFS postoupili do jarního čtvrtfinále. „Tento rok byl úspěšný," zní klubovými útrobami FK Mladá Boleslav. A mnohým při tom v uších zní ozvěnou: „...ale mohlo to být i lepší." To mohlo, ale nebuďme zklamaní a radujme se za to, co se povedlo!

Fanshop banner