Ani jednou nevyhráli, proto nepostoupili
Klub

Ani jednou nevyhráli, proto nepostoupili

Redakce

„Jsem zklamaný, že jsme nepostoupili, ale žádný z hráčů mě nezklamal," prohlásil po telavivské remíze, která měla příchuť porážky, trenér FK Mladá Boleslav Dušan Uhrin. „Škoda, že Poláček ze tří šancí v prvním poločase ani jednu nedal," povzdechl si prezident mladoboleslavského fotbalu Josef Dufek.

Mladá Boleslav ze čtyř utkání ani jedno nevyhrála a ze všech účastníků skupiny G poháru UEFA nastřílela nejméně gólů. To jsou hlavní příčiny toho, že z evropského poháru vypadla. Tři remízy a jedna prohra v součtu vydaly jenom na poslední páté místo. Předposlední skončil Rapid Bucurest, který také ani jednou nevyhrál a všechna čtyři utkání zremizoval. Rumunský čtvrtfinalista předchozího ročníku poháru UEFA a sedmý tým světového žebříčku fotbalových klubů podle IFFHS také vypadl. Ze skupiny G poháru UEFA do jarních bojů postupují Panathinaikos Atény, Paris Saint Germain a Hapoel Tel Aviv. Řekové vyhráli dvakrát, Francouzi a Izraelci jednou. Při pohledu na konečnou tabulku je zřejmé, v jak vyrovnané skupině si mladoboleslavský fotbal odbyl evropskou premiéru. „Každý mezinárodní zápas je pro všechny hráče i pro celý klub velká zkušenost," často opakoval v průběhu podzimu trenér Uhrin.
Zda budou nasbírané zkušenosti znát, poznají příznivci mladoboleslavského fotbalu na jaře roku 2007. Hráče nejprve čeká měsíční odpočinek s individuální regenerací sil a potom náročná zimní příprava a ještě náročnější jarní sezóna ve střetech se soupeři v Gambrinus lize a poháru ČMFS. Cílem je opakovaná účast v evropském poháru.

Fanshop banner