Chyběl jeden gól
Klub

Chyběl jeden gól

Redakce

Role pro poslední dějství skupiny G poháru UEFA byly jasně dané. Pro postup do jarní fáze evropského poháru Hapoel Tel Aviv potřeboval udržet remízu, Mladá Boleslav musela vyhrát. Dál mohl v soutěži pokračovat jenom jeden. Povedlo se to izraelskému soupeři, Mladá Boleslav to štěstí v prosincovém večeru na pobřeží Středozemního moře neměla.

První vážnou šanci si vypracoval Hapoel v osmé minutě. Po Toamově centru se ocitl ve vápně sám před Millerem hbitý Barda, ale boleslavského gólmana neprostřelil. Ve 23. minutě Vermouthův centr z pravé strany do malého vápna odvrátil Palát na roh. Ve 26. minutě se nejnebezpečnější izraelský hráč Barda opět dostal za boleslavskou obranu v situaci, která zaváněla ofsajdem, jeho první ránu Miller vyrazil, ale důrazný útočník přeci jenom míč protlačil za brankovou čáru přes uklouznuvšího Brezinského - 1:0. Mladá Boleslav se na odpověď zmohla ve 33. minutě především zásluhou Abrahama, jenž zamotal hlavu třem protihráčům, uvolnil na pravém křídle Kuliče a jeho centr si ve vápně zpracoval Poláček. Zbrkle však přestřelil Elimelchovu branku. Poláček se ve střeleckém postavení ocitl v prvním poločase víckrát. V 11. minutě po Matějovského přihrávce střílel těsně vedle pravé tyče a stejně si počínal po Kyselově akci ve 43. minutě. To už však bylo skóre vyrovnané. Ve 38. minutě založil překrásnou akci Matějovský, který poslal po pravé straně hřiště Kuliče, jenž bez přípravy centroval před branku, kde Kysela z voleje trefil pod břevno - 1:1.
Do druhého poločasu vběhli boleslavští hráči o poznání aktivněji než soupeř, ale gólově to nevyjádřili. Z telavivské strany byl nejnebezpečnějším útočníkem nadále Barda, jenž hrál setrvale na ofsajdové hranici a tak jeho ataky sudí opakovaně zastavovali. V 62. minutě hlavičkoval Palát těsně mimo Kuličův roh, v 68. minutě zkoušel střílet z dálky Abraham, ale byl z toho jenom roh. V 87. minutě vniknul s míčem do soupeřova vápna Kulič, povedenou zasekávačkou se zbavil obránce, ale střelu mu vytlačil na roh brankář Elimelch. V poslední minutě lapil pozorný Miller prudkou Bardovu střelu z úhlu a ve čtyřminutovém nastavení se boleslavský brankář vypravil do ofenzívy při Matějovského trestném kopu. Ve vápně soupeře se neprosadil a Hapoel v protiakci měl šanci dát vítězný gól do opuštěné soupeřovy branky. Degu ji však netrefil.
Utkání skončilo remízou, která do jarních bojů v poháru UEFA posunula Hapoel Tel Aviv. Mladé Boleslavi k tomu chyběl jeden gól.

FK Mladá Boleslav: Miller - Palát, Rajnoch, Brezinský, Nesvadba (86. Rolko) - Kysela, Abraham (80. Vaculík), Matějovský, Poláček (72. Holub) - Sedláček, Kulič.

Hapoel Tel Aviv: Elimelch - Bondarv, Paez, Badeer (89. Doani), Antebi - Vermouth (78.Jolic), Abukasis, Abutbul, Toama - Ogbona (46. Degu), Barda.

Góly: Barda - Kysela

ŽK: Paez, Antebi - Poláček, Brezinský, Palát

Rozhodčí: Meyer - Scheibel, Anklam (všichni z Německa)

Diváků: 10 000

Fanshop banner