Do Tel Avivu odletělo devatenáct fotbalistů, chybí zraněný kanonýr Pecka
Klub

Do Tel Avivu odletělo devatenáct fotbalistů, chybí zraněný kanonýr Pecka

Redakce

V úterý 12. prosince Boeing společnosti Travel Service zaplněný téměř do posledního místečka bezpečně přepravil z Prahy do Tel Avivu fotbalisty, klubové vedení, novináře i fanoušky za tři a čtvrt hodiny čistého letu.

Fotbalovou výpravu tvoří devatenáctka Miller, Kučera, Rolko, Rajnoch, Palát, Šmerda, Kulič, Holub, Matějovský, Kysela, Sedláček, Nesvadba, Vaculík, Ševinský, Brezinský, Abraham, Mikolanda, Poláček a Ordoš. Doma kvůli nedoléčeným svalovým zraněním zůstali Pecka a Vít.
Na pražské Ruzyni v době před odletem novináři dlouze zpovídali sportovního ředitele Zdeňka Kudelu, zda v mladoboleslavské sportovní výpravě nejsou obavy ze zajištění bezpečnosti hráčů i jejich doprovodu. Pohledem ze středu Evropy působí Izrael jako místo, kde jde člověku o život ve větší míře, než ve většině zbylé částí planety. „Kvůli zajištění bezpečnosti jsme oficiálně kontaktovali příslušné představitele UEFA a ti nás ubezpečili, že nemusíme mít přehnané obavy," prohlásil Kudela. První kroky na izraelském území to potvrdily.
V největším izraelském městě plyne život poklidným tempem. Kvílení policejních sirén tu není o moc častější než třeba v Praze. Fotbalisty v Tel Avivu přivítalo příjemné klima s dvacetistupňovou teplotou vzduchu, klidné a čisté ulice, skoro perfektní organizace, která se zadrhla jenom při přepravě novinářů z hotelu na večerní trénink. Řidič autobusu cestou na Bloomfield Stadium opakovaně bloudil, přestože se každou chvíli někoho ptal na cestu.

Fanshop banner