Kulič s Peckou trénovali se školáky
Klub

Kulič s Peckou trénovali se školáky

Redakce

Marek Kulič a Luboš Pecka v pondělním odpoledni 11. prosince trénovali se školáky první třídy sportovní akademie, která se od letošního roku rozjíždí pod střechou 9. základní školy v Mladé Boleslavi. Za to, že je děti vzaly mezi sebe, předali jim fotbalisté dárky.

Hodinový trénink ve školní tělocvičně vedli fotbaloví trenéři Zdeněk Tuma a Stanislav Bejda. Přítomná byla i basketbalová trenérka Dagmar Hurtová. Sportovní třídu totiž tvoří čtrnáct malých fotbalistů a jedenáct adeptek basketbalového dresu.
„Poznáte, kdo mezi nás dnes přišel?" zbytečně zkoušel Tuma školáky. Vzápětí se děti překřikovaly vyvoláváním jmen Kuliče a Pecky. Oba útočníci FK Mladá Boleslav se zařadili mezi školáky a k jejich radosti s nimi absolvovali naplánovaný sportovní program. A když bylo potřeba, stal se Kulič na chvilku i rezervním tátou a pomohl jedné školačce pořádně zavázat botu.
„Fandím Kuličovi," zářil Michal Skuček, který byl s boleslavským fotbalovým kapitánem ve dvojici při rozcvičení a později si od něho vyžádal podpis do sešitku. Nebyl sám, na Kuličův autogram čekalo více zájemců a nejen ze sportovní třídy. O Skučkově upřímné oddanosti místnímu fotbalovému klubu nemohlo být pochyb, neboť k tréninku nastoupil v boleslavských barvách, to znamená v modrých trenýrkách a bílém dresu, na jehož zádech měl devítku a své jméno.
„Jednou bych chtěl hrát za Mladou Boleslav," prohlásil Dan Jirků, pro změnu v dresu českého fotbalového národního týmu, a v odpovědi na další novinářský dotaz rezolutně odmítl, že by toužil kopat za nějaký pražský nebo zahraniční klub. Jedničkou pro něho je FK Mladá Boleslav.
V závěru hodinového tréninku Kulič s Peckou předali školákům a školačkám ze sportovní třídy dárky. Každý dostal modré tričko firmy Umbro, oficiálního dodavatele sportovního zboží pro FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner