Fotbalisté v úterý letí do Izraele
Klub

Fotbalisté v úterý letí do Izraele

Redakce

Většina profesionálních fotbalistů v Česku už má volno. Výjimkou jsou hráči FK Mladá Boleslav, které čeká ještě velmi důležité utkání evropského poháru v izraelském Tel Avivu. Na jeho výsledku bude záležet hodnocení letošního podzimu, program zimní přípravy i náročnost jarní sezóny v příštím roce.

Do Izraele se mladoboleslavská fotbalová výprava vydá v úterý 12. prosince v devět hodin dopoledne z pražské Ruzyně. Přibližně po čtyřhodinovém letu přistane v Tel Avivu, kde ještě ten samý den absolvují večerní trénink. Utkání poháru UEFA Hapoel Tel Aviv - FK Mladá Boleslav je na programu ve středu 13. prosince od 21,45 hodin izraelského času, což znamená ve 20,45 hodin podle středoevropských hodin. Ve stejnou dobu začne on-line reportáž na tomto klubovém webu.
Ve hře je postup do jarní fáze poháru UEFA. Ta je vyhrazená třem nejlepším týmům z osmi pětičlenných skupin poháru UEFA a osmi týmům ze třetích míst skupin Ligy mistrů. Těchto dvaatřicet evropských klubů bude rozlosováno do dvojic. Mladé Boleslavi se účast v takové špičkové fotbalové společnosti bude týkat jenom v případě, že v Tel Avivu vyhraje. Při remíze či prohře se místo Mladé Boleslavi do jarních pohárových bojů posunou jiné týmy G skupiny.
Protože v Tel Avivu je noční letový provoz z bezpečnostních důvodů značně omezený, bude fotbalové výpravě start ke zpáteční cestě z Izraele do Česka povolený až ve čtvrtečním dopoledni, nikoliv bezprostředně po skončení pohárového utkání, jako bylo obvyklé při předchozích boleslavských cestách za evropskými soupeři. A teprve od čtvrtečního odpoledne 14. prosince začíná mladoboleslavským fotbalistům oddych po náročné podzimní sezóně.

Fanshop banner