Boleslavský Riegel bodoval v české Zlaté popelnici
Klub

Boleslavský Riegel bodoval v české Zlaté popelnici

Redakce

Po italském vzoru vyzvala redakce internetového deníku iDnes fotbalové fanoušky, aby hlasováním určili fotbalistu Gambrinus ligy, který nejvíce zklamal očekávání v průběhu letošní podzimní sezóny. Anticenu zvanou Zlatá popelnice respondenti ankety bezkonkurenčně přiřkli sparťanskému útočníkovi Junovi. Mezi dvanácti jmény se také objevil mladoboleslavský Jan Riegel.

Konečné pořadí: 1. Tomáš Jun (Sparta Praha) 5278 hlasů, 2. René Wagner (Brno) 1331, 3. Mauro Lustrinelli (Sparta Praha) 666, 4. Jan Šimák (Sparta Praha) 535, 5. Gaúcho (Slavia Praha) 402, 6. Adam Varadi (Baník Ostrava) 213, 7. Tomáš Poštulka (Teplice) 123, 8. Martin Vozábal (Slovácko) 99, 9. Milan Ivana (Slovácko) 86, 10. Jiří Novotný (Most) 84, 11. Ivan Hodúr (Slovan Liberec) 80, 12. Jan Riegel (Mladá Boleslav) 77.
Jan Riegel přišel do Mladé Boleslavi v létě z Marily Příbram výměnou za Martina Svitáka, jenž do Mladé Boleslavi přestoupil loni z Opavy. Sviták v příbramském dresu odehrál patnáct ligových utkání, všechna v základní sestavě a bez střídání, čímž svoji osobní bilanci zápasů odehraných v nejvyšší soutěži zaokrouhlil na rovnou stovku. Riegel v mladoboleslavském dresu nastoupil k šesti ligovým utkáním, ve nichž odehrál 236 minut a dal jeden gól. Parádně se trefil z dálky na hřišti Slovácka ve druhém kole. Více toho však nahrál za třetiligové mladoboleslavské béčko. V závěru podzimu si na tréninku poranil koleno tak nešťastně, že musel podstoupit operaci a tak z fotbalového trávníku zmizel úplně. Riegelova podzimní sezóna byla zklamáním pro boleslavské i nestranné fotbalové příznivce a nejspíše i pro samotného hráče.

Fanshop banner