Uhrin: Klíčoví hráči hodně chyběli
Klub

Uhrin: Klíčoví hráči hodně chyběli

Redakce

Mladá Boleslav cestovala na Moravu s velmi oslabeným hráčským kádrem. Ten měl navíc hodně málo prostoru na regeneraci po pohárovém utkání. A když se k tomu přidala přechodná slepota rozhodčího při posuzování zákroku na Holuba hluboko v olomouckém pokutovém území, mistrovské body visely moc vysoko, aby na ně Uhrinův tým dosáhl. „V Olomouci nám chyběli klíčoví hráči více, než jsem si původně myslel," poznamenal Uhrin po letošním posledním ligovém střetnutí.

Kvůli trestům nehráli Matějovský, Kulič, Kysela. Zranění zabránilo nastoupit Brezinskému a Peckovi. Na lavičce náhradníků seděli s brankářem Kučerou jen čtyři hráči včetně rekonvalescentů Nesvadby a Mikolandy. Navíc olomoucké utkání nedohrál Vít s podezřením na natržený stehenní sval. „Utkáni rozhodl první gól. Řekli jsem si, že nesmíme inkasovat první gól, ale ho dáme. To se nám bohužel nepodařilo. Druhá věc byla neodpískaná jasná penalta na Holuba," řekl k průběhu prvního poločasu boleslavský trenér. Mrzel jej druhý gól z počátku druhého poločasu po nedorozumění Paláta s Poláčkem. „Za stavu dva jedna jsme se dostali do tlaku, měli spoustu šancí, ale nevyužili ani jednu a bohužel dostali na tři jedna. Musíme se z chyb poučit, soupeři samozřejmě k vítězství gratuluji," doplnil Uhrin. Když jej novináři po utkání vyzvali, aby zhodnotil mladoboleslavský podzim, tak nejprve připomněl, že pro Mladou Boleslav podzim posledním ligovým zápasem nekončí, ale čeká ji ještě velmi důležité střetnutí o postup do jarní fáze poháru UEFA v izraelském Tel Avivu. „Podzim jsme velice dobře začali, horší byl jeho konec, celkově jsem s podzimem spokojený, i když ho hodnotit budeme až po pohárovém utkání." V souvislosti v evropským pohárem mladoboleslavský trenér Uhrin zalitoval, že utkání s Olomoucí nebylo alespoň o jeden den odložené, neboť od čtvrteční úmorné bitvy s Paris Saint Germain mělo jeho mužstvo do neděle málo času na regeneraci.
Olomoucký trenér Vlastimil Petržela při hodnocení výkonu svého mužstva neopomněl zdůraznit kvalitu Mladé Boleslavi. „Nehráli jsme tak dobře, jako v předchozích zápasech, což bylo způsobeno silným soupeřem, u kterého jsme se obávali provádění standardních situací. Měli jsme moc zkažených přihrávek, ale naštěstí jsme dokázali akce zakončit góly. Vítězství jsme si zasloužili a jsem spokojený, že jsme potěšili diváky," prohlásil olomoucký kouč Petržela, který před svým odchodem do ruského angažmá působil také v Mladé Boleslavi a po návratu z Petrohradu do Česka převzal olomoucké mužstvo po podzimním čtvrtém kole místo odstoupivšího Paličky.

Fanshop banner