Olomoucká prohra podržela Boleslav na čtvrtém místě
Klub

Olomoucká prohra podržela Boleslav na čtvrtém místě

Redakce

Oslabená Mladá Boleslav podlehla Olomouci rozdílem dvou gólů, přestože byla přinejmenším rovnicenným soupeřem. Ale doplatila na nevyužívání gólových příležitostí a ztrátu válečnického štěstí, která naopak nechybělo Olomouckým.

Za první poločas zahrávala Olomouc pět rohových kopů, Mladá Boleslav ani jeden, olomoucký Janotka dal gól, z boleslavských hráčů se netrefil nikdo. Přesto obraz hry nebyl tak jednostranný ve prospěch Hanáků, jak by možná sváděl pohled na statistiku. Ale když rozhodčí ve 37. minutě ponechal bez potrestání i z tribuny nepřehlédnutelné Vepřekovo penaltové stažení Holuba po Ordošově hlavě, tak si Olomoučtí snadno uchránili do přestávky čisté konto. V té době již osm minut vedli povedenou střelou Janotky, který ve 29. minutě trefil levý horní růžek Millerovy branky z trestného kopu přísně nařízeného za Ševinského souboj s Melinhem - 1:0. Těsně před přestávkou zahodil olomoucký Pulkert šanci, do které se dostal po akci vzniklé Palátovou ztrátou míče uprostřed hřiště. Štěpánův únik přes Ševinského a Rajnocha zmařil až Miller za cenu rohu.
Podruhé Mladá Boleslav inkasovala v 51. minutě, ačkoliv měla míč pod kontrolou. Palát vhazoval aut na Poláčka, toho snadno obral Pulkert a z jeho přihrávky se nekompromisně pod boleslavské břevno trefil Michal Hubník - 2:0. V té době to s boleslavským týmem dobře nevypadalo. Jeho hráčům se nedařila kombinace, naopak Olomoučtí neustále zlobili jednoduchými a přímočarými akcemi. V 68. minutě doběhl Sedláček vydařený Abrahamův oblouček přes olomouckou obranu a na hranici vápna zdárně přeloboval vybíhajícího brankáře Vojáčka - 2:1. Rázem se obraz hry zásadně změnil. Olomoučtí znervózněli a Boleslavští posílali do vápna jeden nebezpečný centr za druhým. Neujal se však ani jeden, přestože pozice Sedláčka, Ševinského, Paláta i dalších po góle volaly. Definitivně o bodech rozhodla v 86. minutě přesná kolmice Melinha na Schulmeistera, který se podle vybíhajícího Millera trefil k pravé tyči - 3:1.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Palát - Sedláček, Abraham, Vít (33. Šmerda), Poláček - Holub, Ordoš (61. Vaculík)

SK Sigma Olomouc: Vojáček - Flachbart, Roman Hubník, Horáček, Vepřek - Janotka, Melinho (87. Hořava), Randa, Štěpán (73. Rýdel)- Michal Hubník (61. Vojtěch Schulmeister), Pulkert

Gól: Janotka, M. Hubník, V. Schulmeister - T. Sedláček

ŽK: Flachbart - Vít, Ševinský, Rolko

Jílek - Handlíř, Kocourek

Diváků: 4527

Fanshop banner