S Olomoucí máme mírně příznivou bilanci
Klub

S Olomoucí máme mírně příznivou bilanci

Redakce

Pro nedělní utkání 17. kola Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav řeší oba soupeři aktuální absenci ofenzivních hráčů. Mladá Boleslav však jede na Hanou pro body, které potřebuje k udržení kontaktu s čelem tabulky. Přestože je to letošní poslední ligové střetnutí, pro mladoboleslavské fotbalisty sezóna nekončí, neboť za deset dní ještě hrají v izraelském Tel Avivu závěrečný zápas základní skupiny evropského poháru UEFA.

Boleslavský trenér Uhrin se bude muset při sestavování mužstva obejít bez vykartovaného kapitána Kuliče a nejlepšího kanonýra Pecky, který je zraněný ze čtvrtečního evropského poháru. Olomoucký kouč Petržela zase hořekuje nad zraněnými útočníky Hartigem, V. Schulmeisterem a R. Hubnikem. Neschopný je také zkušený obránce Flachbart. „S Honzou Flachbartem to vypadá špatně, i když by chtěl strašně hrát, protože je z Boleslavi," prohlásil Petržela pro Olomoucký deník. Kdo nepamatuje, tomu připomínáme, že Jan Flachbart (nar. 1978) v letech 1992-95 hrál v Mladé Boleslavi, kam přišel z Kolína. Od pětadevadesátého roku postupně procestoval kluby Bohemians Praha, Slavia Praha, Sokol Semice, Sparta Praha, FK Jablonec, Zenit Petrohrad, kam odešel v roce 2004, a nyní hraje v dresu Sigma Olomouc. Dalším olomouckým fotbalistou se vztahem k Mladé Boleslavi je David Rojka (nar. 1981). Tento odchovanec Sigmy Lutín přešel v roce 1990 do Sigmy Olomouc, ze které si v letech 2003-05 odskočil na vydařené hostování do Mladé Boleslavi. Momentálně je zraněný.

Současné třinácté tabulkové místo neodpovídá olomouckým ambicím. Nepovedený začátek právě probíhajícího soutěžního ročníku Gambrinus ligy 2006/07 odnesl již po čtvrtém kole vyhazovem trenér Palička. Nahradil jej Petržela, za jehož působení mužstvo drží domácí neporazitelnost. Přispívají k tomu i Petrželovy „petrohradské trumfy" Flachbart a Hartig. Olomouc je typickým domácím týmem. Z patnácti dosud získaných bodů jenom jeden přivezla z venku, čtrnáct udělala doma. Na svém Andrově stadionu ze sedmi podzimních utkání čtyři vyhrála, dvě remizovala a jenom jedno prohrála při aktivním skóre 9:3. Remizovala s Českými Budějovicemi 0:0, s Libercem ve 4. kole prohrála 0:1 a potom následovala úspěšná Petrželova série. S Brnem 1:0, se Slováckem 2:1, s Mostem 2:0, s Teplicemi 1:1 a se Zlínem 3:0.

Mladá Boleslav má se Sigmou Olomouc lehce příznivou bilanci. Z pěti zápasů první dva vyhrála Olomouc, ale poslední tři Mladá Boleslav, v jejíž prospěch o jeden gól hovoří i celkové skóre 8:7.
Úplně první ligové utkání se Sigmou Olomouc prohrála Mladá Boleslav v září 2004 na domácím hřišti 1:2 (Pecka - A.Bednář, Vyskočil). Odvetu na jaře 2005 opět prohrála, tentokrát 0:2 (König, Babnič). Nepříznivou statistiku Mladá Boleslav vyrovnala v soutěžním ročníku 2005/06. Nejprve vyhrála na podzim roku 2005 na Andrově stadionu 3:2 (Holub, Vít, Kysela - Onofrej, Hudec z penalty) a stejně tak i březnu letošního roku při domácí odvetě 2:0 (Vít, Sviták).
Předehráváním dvou jarních kol se dvě utkání ligového ročníku 2006/07 vešla do letošních čtyř měsíců. Na konci července se Mladá Boleslav střetla se Sigmou Olomouc v úvodním kole na domácím hřišti a vyhrála 2:1. Skóre sice zahájil olomoucký Randa v 35. minutě z penalty, ale po přestávce nejprve v 72. minutě Holub a potom v 86. minutě M. Brezinský skóre obrátili.
Utkání 17. kola Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 3. prosince od 17 hodin na olomouckém Andrově stadionu. Jeho průběh můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

Fanshop banner