K poslednímu ligovému utkání bez Matějovského, Kuliče a Pecky
Klub

K poslednímu ligovému utkání bez Matějovského, Kuliče a Pecky

Redakce

V neděli 3. prosince hraje Mladá Boleslav poslední ligové utkání v Olomouci a bude jí chybět přinejmenším pět hráčů základního kádru. Brezinský s Peckou kvůli zranění a Matějovský, Kulič, Kysela z disciplinárních důvodů. Znamená to, že trenér nemá k dispozici útočné duo Kulič-Pecka, na podzim druhého nejlépe hodnoceného ligového stopera Brezinského a důležitého tvůrce hry Matějovského.

Stoper Miloš Brezinský ve čtvrtečním utkání s Paris Saint Germain inkasoval pořádného koňara a nedohrál. „Má velmi bolestivě pohmožděný stehenní sval a je otázka, zda bude do neděle v pořádku," uvedl klubový lékař Miroslav Sinkule. Podobně kvůli zdravotním obtížím odešel ve čtvrtek předčasně ze hřiště kanonýr Luboš Pecka. „Má natažený zadní stehenní sval a utkání v Olomouci těžko stihne," dodal lékař. Obránce Jaroslav Nesvadba k pohárovému utkání nebyl vůbec nominován kvůli chřipce, ale intenzivní léčbou by se měl dát dohromady, aby byl trenérovi k dispozici právě na poslední ligové utkání v Olomouci. Zda to zvládne, jisté není. Marian Palát závěr střetnutí s Pařížany sice odkulhal, ale on bolestivé zranění zvládne způsobem sobě vlastním. To znamená, že by měl v neděli být připravený nastoupit. Marek Matějovský nastoupil ve čtvrtek po svalových obtížích a přestože utkání s Pařížany přežil ve zdraví, tak v Olomouci hrát nemůže, neboť v utkání se Slováckem inkasoval čtvrtou žlutou kartu. Podobně jako Matějovský bude kvůli vykartování v Olomouci chybět Marek Kulič. Trenér Uhrin také nemůže počítat s Janem Kyselou, jenž za přísné vyloučení německým rozhodčím v Liberci dostal od disciplinárky trest na dvě ligová utkání (Slovácko, Olomouc).

A jak by za této situace mohla vypadat základní sestava pro podzimní derniéru na olomouckém trávníku? Třeba následovně: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Palát - Vaculík, Abraham, Šmerda, Poláček - Holub, Sedláček. Což je také pěkně silná formace schopná na Hané sklidit tři body.

Fanshop banner