Oba trenéři chválili své hráče
Klub

Oba trenéři chválili své hráče

Redakce

Dramatický duel Mladé Bolelsavi s Paris Saint Germain skončil bezgólovou plichtou, to znamená nejméně oblíbeným fotbalovým výsledkem. Přitom v průběhu devadesáti minut nebylo o příležitosti k překonání brankářů nouze. A to na obou stranách. Pařížský trenér Lacombe měl sice spočítané, že jeho tým si vypracoval více šancí, ale přítomní diváci viděli v gólových pozicích před soupeřovou brankou častěji boleslavské hráče.

Na oficiální tiskovce po utkání pařížský trenér Guy Lacombe sice nešetřil úsměvy a snažil se dělat dojem spokojeného, ale při vzpomínce na jeho éru aktivního útočníka, lze vážně pochybovat, že se mu utkání bez gólů opravdu líbilo. „Jsem spokojený s výsledkem, neboť zůstáváme ve hře o postup, ale jsem spokojený i se svými hráči, kteří si i v oslabení vytvořili více šancí než soupeř. Ve druhé půli podali téměř heroický výkon proti soupeři s agresivním pojetím hry," řekl novinářům pařížský kouč a označil mladoboleslavský útok za nejlepší v lize, což francouzští žurnalisté s úsměvem na tvářích brali jako diplomatikou repliku k vyzvednutí obranné činnosti Paris SG.
Boleslavský kouč Dušan Uhrin tradičně zdůraznil, že jeho mužstvo chtělo vyhrát a nezvykle si postěžoval na nepřízeň štěstí. „Utkání to bylo pro diváky zajímavé, hráli jsme po celou dobu utkání aktivně, ale měli jsme to velice těžké, protože soupeře dobře bránil. Rozhodlo, že jsme neproměnili žádnou šanci. Přesto chválím hráče, že bojovali až dokonce, i když tři z nich nastoupili zranění a se sebezapřením dohráli utkání do konce. Poslední dobou nám chybí štěstí v koncovce, protože šance si stále vytváříme, ale nedáme z nich góly." Uhrin podobně jako jeho pařížský kolega neskrýval potěšení, že Mladá Boleslav nadále patří ke kandidátům postupu. „Pozitivní je, že jsme od kvalitního celku nedostali gól a že stále hrajeme o postup," dodal Uhrin. Jistě s vědomím, že po dvou remízách (v Bucuresti a proti Paris SG) je k postupu potřeba konečně vyhrát (v Tel Avivu).

Jaké jsou další možnosti vývoje G skupiny poháru UEFA?

Rapid Bucurest už má odehraná všechna utkání a v nich získal čtyři body za čtyři remízy. Na svém bodovém zisku již nic nevylepší a za dva týdny bude čekat, jak dopadnou závěrečná dvě utkání. V nich se střetnou Hapole Tel Aviv s Mladou Boleslaví a Paris Saint Germain s Panathinaikosem Atény. Řecký tým už má se sedmi body postup do jarní fáze poháru UEFA zajištěný. Na zbývající dvě místa jsou čtyři kandidáti. Rapid Bucurest má šanci, když Mladá Boleslav a Paris Saint Germain svá poslední utkání nevyhrají.
Mladá Boleslav postoupí jen v případě, když porazí Hapoel Tel Aviv. Ve stejné situaci je i Paris Saint Germain. Aby to českému a francouzskému klubu vyšlo, musí se střelci v boleslavských a pařížských službách probudit a začít střílet góly, neboť kanonýrskou bilanci mají Paris Saint Germain a Mladá Boleslav nejhorší z pěti účastníků G skupiny poháru UEFA. Nám by stačilo, kdyby se začali trefovat alespoň útočníci v boleslavských dresech, starosti s pařížskou gólovou potencí rádi ponecháme pařížským fandům.

Fanshop banner