Gól nedal ani jeden tým, ale ve hře o postup oba zůstaly
Klub

Gól nedal ani jeden tým, ale ve hře o postup oba zůstaly

Redakce

Oba týmy měly před utkáním jasno. Kdo prohraje, vypadne ze hry o postup do jarní části Poháru UEFA. Výhra už skoro zaručovala postup, remíza by přiškrtila, i když ještě zcela nezničila, naděje oběma. Trenéři slibovali ofenzivní boj, hráči začali opatrně, ale postupem času si vytvářeli gólové šance, ovšem bez využití. Vzhledem k tomu, že ve střetnutí Panathinaikosu s Rapidem Bucurest také nepadl gól, tak bezgólová plichta udržela ve hře o postup Mladou Boleslav i Paris Saint Germain.

První poločas nabídl partii s mírnou převahou domácího týmu, jehož ataky soupeřovy branky byly častější, než na opačné straně. Ve 12. minutě po spolupráci s Kyselou vystřelil bez přípravy Matějovský přímo do rukavic Landreaua. O dvě minuty později pařížský brankář špatně vyhodil míč, dostal se k němu Poláček, ale slabou střelou Landreaua nezaskočil a ten tak snadno napravil svoji chybu. V 17. minutě se do střeleckých šancí drali postupně Pecka, Kulič i Matějovský, ale nic z toho nebylo, jenom faul na Matějovského na kraji vápna. Po jeho rozehrání minul hlavou branku Palát. Ten promarnil největší gólovou příležitost domácích ve 40. minutě, když po akci Abrahama a předchozí neúspěšné střele Kuliče byl sám na malém vápně před Landreauem a nastřelil jen jeho nohy.
Pařížané Millera zaměstnali až ve 36. minutě, kdy boleslavský brankář snadno zkrotil Pauletovu tečovanou střelu. Portugalský útočník v pařížských službách zahodil před tím ve 21. minutě šanci, kdy z deseti metrů netrefil branku. Ve 43. minutě centr Dianeho odvrátil Ševinský těsně před Pauletou za cenu rohu.
Celý druhý poločas odehráli Pařížané v deseti lidech bez dvakrát napomínaného Dianeho. Ten viděl první žlutou kartu ve 28. minutě za předčasné vyběhnutí z hráčské zdi při trestném kopu Rajnocha a druhou ve 45. minutě za faul na Poláčka uprostřed hřiště. Přesilovka ve druhém poločase jenom zvýraznila herní převahu Mladé Boleslavi, ale góly bohužel nepřinesla. Z častého obléhání pařížského pokutového území vytěžili boleslavští fotbalisté sérii standardních situací. Centry z trestných a rohových kopů urostlí obránci Paris SG odvraceli tak zdařile, že o poznání menší brankář Landreau moc práce neměl. Do sítě neprošla střela Holuba, jenž se v 71. minutě po Kuličově rohu a Palátově přiťuknutí snažil bez přípravy prostřelit hradbu bránících těl. V 75. minutě jedna z mála přímých střel z trestného kopu protáhla pařížského brankáře, Poláčkův projektil však vyboxoval na roh. V 76. minutě po Kuličově rohu a Rajnochově hlavičce už mířil míč do sítě u pravé tyče, ale Pauleta ho stačil v poslední chvíli vykopnout. Jako správný kapitán byl ve správnou chvíli na správném místě.
Boleslavští fotbalisté se do poslední minuty snažili rozhodnout utkání ve svůj prospěch i za cenu otvírání obranné linie, do které soupeř podnikal svižné brejky. Například v 66. minutě se na hranici pařížského vápna nedohodli Poláček s Abrahamem a rázem běželi tři hráči Paris SG na dva beky Mladé Boleslavi. Akci ukončili sudí, neboť Pauleta obdržel finální přihrávku do ofsajdového postavení. V 68. minutě po Pauletově přihrávce běžel Hellebuyck sám na Millera, ale boleslavský gólman jej vychytal za cenu rohu. V 81. minutě Mladá Boleslav nedotáhla do zakončení rohový kop a v rychlé protiakci se řítila na bránícího Matějovského trojice protivníků. Naštěstí sami kombinaci zkazili.
Protože ani jeden tým své šance neproměnil, loučili se diváci v boleslavských ochozech s letošní sezónou, aniž viděli gól.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský (79. Rolko), Rajnoch, Palát - Kysela (59. Holub), Matějovský, Abraham, Poláček - Kulič, Pecka (25. Sedláček).

Paris Saint Germain: Landreau - Yepes - Mendy, Armand (46.Baning), Rozehnal, Drame - Hellebuyck (77. Rodriguez), Chantome - Kalou, Pauleta, Diane.

ŽK: Brezinský, Ševinský, Poláček - Diane, Yepes, Drame, Baning

ČK: Diane (po druhé ŽK)

Rozhodčí: Panič - Tutun, Mirič (všichni Bosna a Hercegovina)

Diváci: 4840

Fanshop banner