Lacombe: Oba týmy jsou ve stejně těžké pozici
Klub

Lacombe: Oba týmy jsou ve stejně těžké pozici

Redakce

Usměvavý Guy Lacombe vůbec nevypadal na trenéra neúspěšného mužstva, jakým momentálně Paris Saint Germain je ve francouzské lize i v evropském poháru. Třinácté místo ve dvacetičlenné lize a poslední místo mezi pěti účastníky skupiny G poháru UEFA vůbec neodpovídají ambicím pařížského velkoklubu. Na setkání s novináři v předvečer utkání v Mladé Boleslavi spolu s trenérem Guy Lacombem přišel i český stoper pařížského týmu David Rozehnal.

Lacombe potvrdil, že s remízovou generálkou v Nantes na čtvrteční utkání s Mladou Boleslaví nebyl spokojený, ale zda kvůli tomu udělá nějaké změny v sestavě, neprozradil. Pouze uvedl čtyři hráče, se kterými nemůže počítat kvůli zranění: Mabiala, Paulo Cesar, Frau a Pancrate. Posledně jmenovaný ani s týmem do Česka nepřiletěl. „Vzhledem k tomu, že jsme prohráli pohárový zápas s Hapoel Tel Aviv, dostali jsme se do stejně těžké pozice jako boleslavský soupeř, takže vzájemné utkání bude stejně důležité pro oba týmy," uvedl Guy Lacombe. FK Mladou Boleslav označil za mužstvo se silnou ofenzívou a výbornou strategií. Pařížský trenér musel pochopitelně čelit dotazu, jak vnímá mladoboleslavský úspěch nad Olympique Marseille. „Úspěch proti Marseille vzbuzuje respekt," prohlásil.
Lacombe poznatky o hře FK Mladá Boleslav získal z osobního sledování utkání FK Mladá Boleslav - Panathinaikos Atény, prostudováním videozáznamu z utkání Rapid Bucurest - FK Mladá Boleslav a také z debaty s českým reprezentačním stoperem Davidem Rozehnalem, kterého označil za dobrého hráče a výraznou osobnost svého týmu. A co Rozehnal francouzskému trenérovi prozradil o Mladé Boleslavi a o duši českého fotbalisty? „Tým Mladé Boleslavi zase tolik moc neznám, ale snažil jsem se trenérovi pomoci. Čím konkrétně, to neřeknu," usmíval se tajuplně Rozehnal. „Každá i drobná informace pomáhá k poznání soupeře a David mi určitě pomohl," přidal spokojený úsměv Lacombe.
V Mladé Boleslavi přítomní francouzští žurnalisté se dotazy vraceli k tragické události z minulého týdne, kdy v Paříži po prohraném utkání s Hapoel Tel Aviv zahynul fanoušek Paris SG postřelený policistou, který se snažil střelbou z pistole ochránit osamoceného příznivce izraelského týmu před rozvášněným davem pařížských chuligánů. „Možná pro nás může být výhoda, že jsme se od místa tragédie vzdálili, ale už bych tu událost nechtěl rozebírat. Osobně na ni nemyslím a soustřeďuji se na to, abychom v Mladé Boleslavi vyhráli a získali tři body," řekl Rozehnal.

Fanshop banner