Boleslav trénovala kompletní, Pařížané s Rozehnalem
Klub

Boleslav trénovala kompletní, Pařížané s Rozehnalem

Redakce

Poslední přípravou na utkání FK Mladá Boleslav - Paris Saint Germain byly středeční tréninky na mladoboleslavském městském stadionu. Od 16,30 hodin pod Uhrinovým vedením trénovalo osmnáct hráčů a tři brankáři. Osmnáctičlenný soubor pařížského kouče Lacomba začal s tréninkem krátce před 18 hodinou.

Tréninky obou týmů se odbývaly v příjemných podmínkách. Žádné teplo nebylo, ale chladný vzduch měl do zimního klimatu ještě daleko. Mladoboleslavského tréninku se zúčastnilo osmnáct hráčů a tři gólmani, tedy téměř kompletní hráčský kádr (Abraham, Rajnoch, Rolko, T.Sedláček, Vít, Kulič, Ševinský, Holub, Matějovský, Poláček, Brezinský, Ordoš, Palát, Kysela, Mikolanda, Šmerda, Vaculík, Pecka, Miller, Kučera a Šeda). Chyběl jenom nachlazený Nesvadba. S výjimkou Mikolandy, který nehrál závěrečnou hru na dvě branky, všichni ostatní absolvovali vše, co trenér Uhrin naplánoval.
Při nácviku střelby Kulič trefoval velmi vydařeně kouty branky. „Bude to dobrý," snažil se jej povzbudit každý, kdo s ním přišel do kontaktu včetně novinářů po tréninku. Boleslavský kapitán, který za celý podzim v lize nedal ani jeden gól, se jen zatvářil jakoby provinile a raději nic nesliboval. Ale kdy by měl vystřílet našetřené góly, když ne v nejdůležitějším utkání podzimu? „Neřekl bych, že je to nejdůležitější utkání, ale jedno z těch důležitých určitě," poznamenal Kuličův kolega z útoku Pecka. Kdo spatřil usměvavého Sedláček, hned si vybavil, jak tento bojovník zařízl Olympique Marseille. „Kdyby to vyšlo podobně, bylo by to dobré," odtušil.
Otazníky nad zdravotní způsobilostí klíčových borců ze středu zálohy Abrahama a Matějovského oba rozptýlili aktivní tréninkovou účastí. „Sval mě trochu tahá, ale snad to bude v pořádku," prohlásil Matějovský, který si v závěru hry na dvě branky mnul poraněnou část stehna. „Už mi nic není," potvrdil připravenost Abraham. Proslýchalo se, že byl při posledním ligovém střetnutí nastydlý, ale trenér jej šetřil na evropský pohár kvůli náznakům svalových obtíží.
Proti Paris SG by mohla Mladá Boleslav vyrukovat v sestavě: Miller - Ševinský, Rajnoch, Brezinský, Palát - Vaculík nebo Kysela, Abraham, Matějovský, Poláček - Kulič, Pecka.
Pařížanů trénovalo jenom osmnáct včetně dvou brankářů a mezi hráči nechyběl český reprezentační stoper David Rozehnal. Z informací od francouzských žurnalistů vyplývá, že pařížský trenér Guy Lacombe pošle proti Mladé Boleslavi tým v obdobném rozestavení, v jakém hrál víkendové utkání v Nantes (1:1): Landreau -Yepes - Mendy, Armand, Rozehnal, Drame - Hellebuyck, Chantome - Kalou, Pauleta, Diane.

Fanshop banner