Uhrin: Je dobře, že všechny týmy mají naději na postup
Klub

Uhrin: Je dobře, že všechny týmy mají naději na postup

Redakce

Ve druhé polovině roku 2006 odehrála Mladá Boleslav tolik významných a náročných utkání, že zmínka o důležitosti toho z posledního listopadového dne působí jako obehraná písnička. Ovšem pro vytoužený postup do jarní fáze Poháru UEFA je duel Mladá Boleslav - Paris Saint Germain skutečně klíčový, což platí pro oba celky. Kdo prohraje, vypadne ze hry. Mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin to dobře ví.

Co říkáte vývoji v G skupině Poháru UEFA, kdy po třech kolech je stále ve hře všech pět mužstev?

„Je moc dobře, že má každý naději a hraje o postup. Pro nás je utkání s Paris Saint Germain velmi důležité na vytvoření dobré pozice před závěrečným utkáním ve skupině."

S čím přijedou Pařížané do Mladé Boleslavi a na čem je podle vašich poznatků založená jejich hra?

„Hrají buď v klasickém rozestavení 4-4-2 nebo systémem 4-1-4-1, ale z toho, co jsem viděl, je pro ně charakteristické, že různě točí rozestavení a nemají ustálenou sestavu. Spoléhají na výkony několika výborných individualit, z nichž za zmínku stojí portugalský ofenzivní hráč Pauleta a k oporám patří i český reprezentant David Rozehnal."

Hodí se vám v něčem zkušenosti z nedávného střetnutí s jiným francouzským celkem Olympique Marseille?

„Konkrétně ne, protože s Paris Saint Germain to bude úplně jiné utkání, než některé z těch dvou proti Olympique Marseille. Ale pro nás je každé mezinárodní střetnutí nová obrovská zkušenost."

Po nedělním ligovém remízovém utkání jste řekl, že v rychlém sledu zápasů, nemáte čas zabývat se těmi odehranými. Znamená to, že vám i hráčům nabitý program pomáhá soustředit se na nejbližší budoucí zápas?

„Musíme to tak dělat, že se vracíme jen k maličkostem a s rozsáhlými rozbory a hodnocením neztrácíme čas, což je v tuto chvíli i dobře."

Vám se bezesporu letošní podzim líbil, když byl tak nabitý fotbalem?

„Určitě to byla zajímavá zkušenost a protože jsem se v sezóně podobně nabité domácími i mezinárodními zápasy ocitl poprvé, hodně jsem využíval informací od otce, který mi měl co poradit."

Na podzim určitě nebyl v Česku vytíženější tým než Mladá Boleslav a tak z tohoto pohledu je umístění v lize a působení v tuzemském i evropském fotbale obrovský úspěch. Vnímáte to také tak?

„Jsem spokojený, že jsme postoupili v evropském i českém poháru a při tom se držíme v popředí ligy, ale rozbory a hodnocení úspěšnosti podzimní sezóny budeme dělat, až odehrajeme všechna utkání."

Fanshop banner