Pařížských fandů není třeba se obávat
Klub

Pařížských fandů není třeba se obávat

Redakce

Do Mladé Boleslavi ve čtvrtek přijede přední francouzský ligový celek Paris Saint Germain, jenž má nejdivočejší fandy ve své zemi. V minulém týdnu jejich řádění v pařížských ulicích po utkání s Hapoel Tel Aviv skončilo smrtí jednoho z nich, když jej postřelil policista ve snaze bránit příznivce izraelského klubu. Z Paříže do Mladé Boleslavi přicestuje necelých tři sta příznivců Paris Saint Germain.

„Není čeho se obávat," tvrdili shodně účastníci schůzky bezpečnostní komise, která jednala v úterním poledni právě o zajištění pořádku při čtvrtečním utkání Poháru UEFA FK Mladá Boleslav - Paris Saint Germain. Zúčastnili se jí zástupci fotbalového klubu, policie ČR, městské policie, bezpečnostní agentury, pořadatelské služby, hasičů, magistrátu města Mladá Boleslav a fansklubu FK Mladá Boleslav.
„Na našem hřišti se konala již spousta rizikových zápasů v rámci tuzemské ligy i evropských pohárů a máme tedy dokonalé ověřené, že bezpečnostní složky městské policie i policie ČR fungují. Proto nemám žádné obavy ani z utkání s pařížským klubem,"
prohlásil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
„Žádná mimořádná opatření v porovnání s předchozími zápasy nechystáme,"
uvedl technický ředitel fotbalového klubu Aleš Juranka. Potvrdil, že čtvrteční pohárové utkání FK Mladá Boleslav - Paris Saint Germain je zařazené do nejvyšší kategorie nebezpečnosti, kam patřila i všechna předchozí utkání evropských pohárů hraných na mladoboleslavském městském stadionu. „Opatření provádíme standardní a přestože pařížští fandové mají hodně špatnou pověst, jsme připravení se vypořádat se všemi problémy, které případně vzniknou."
Šéf klubu mladoboleslavských fanoušků Jan Pažout se také neobává mimořádných excesů. „Nemáme z pařížských fandů strach a věřím, že je při zápase překřičíme a pomůžeme mužstvu k vítězství," řekl Pažout. „Fotbalové příznivce zvu, aby přišli v co největším počtu a společně jsme dokázali vytvořit podobně perfektní atmosféru, jako v předchozích pohárových utkáních," dodal Pažout. „Také zvu všechny fanoušky do hlediště povzbudit náš tým a děkuji jim za přízeň v této sezóně," přidal se Juranka za vedení fotbalového klubu.

Fanshop banner