Juniorka zahájila zimní ligu
Klub

Juniorka zahájila zimní ligu

Redakce

Pro mladoboleslavskou juniorku podzimní mistrovská sezóna už skončila, ale její hráči kopačky na hřebík nepověsili. V poslední listopadové sobotě sehráli úvodní utkání zimní ligy, která se v zimním přípravném období hraje systémem každý s každým doma-venku za účastni FK Mladá Boleslav "B", FK Jablonec 97 „B", FC Slovan Liberec „B", SK Slovan Varnsdorf, FK Dobrovice a FC Jiskra Nový Bor.

Juniorce se v sobotu 25. listopadu na umělé trávě v areálu mladoboleslavského městského stadionu vstup do zimní ligy nepovedl. Zápas se vyznačoval mnohými nepřesnostmi. Do přestávky se mohli boleslavští mladíci dostat dvakrát do vedení, ale dorážka Schuberta skončila na tyči a střela Michala Sedláčka pro změnu na břevně. Jablonečtí hosté hráli o poznání jednodušeji a důrazněji. Těsně před přestávkou se po chybně zahraném ofsajd systému dokonce dostali Kulhánkem do vedení. Po změně stran byla hra z obou stran nadále neurovnaná. Největší jabloneckou šanci na zvýšení náskoku zlikvidoval po střele hlavou pozorný brankář Michňa. V úplném závěru se boleslavské mužstvo bezvýsledně pokoušelo alespoň o vyrovnání, nejblíže ke gólu byl M. Sedláček, ale hlavou mířil vedle. V utkání dostali příležitost všichni hráči juniorského kádru a navíc dorostenci Schubert, Svoboda a Sládek, kteří byli zařazeni do přípravy.
Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Žáček, T. Brezinský, Mrvík, Horák - Herman, Skramužský (46. Mulač), Svoboda (46. Sládek), M. Sedláček - Schubert, Voborník (64. Kalíšek)

Fanshop banner