Mladá Boleslav i Paris Saint Germain v lize remizovaly
Klub

Mladá Boleslav i Paris Saint Germain v lize remizovaly

Redakce

Generálky na vzájemné čtvrteční utkání o velmi důležité body do tabulky Poháru UEFA vyšly Mladé Boleslavi i Paris Saint Germain jenom z poloviny. Oba týmy totiž v lize remizovaly. Mladá Boleslav doma s posledním týmem ligové tabulky FC Slovácko 2:2 a Paris Saint Germain na hřišti FC Nantes, který je ve francouzské ligové tabulce třetí od konce, 1:1.

Nerozhodné výsledky z posledních ligových zápasů napovídají, že se svěřenci Dušana Uhrina a Guy Lacomba moc nevytáhli. Mladá Boleslav domácí remízu zachraňovala na poslední chvíli, navíc v průběhu utkání dvakrát prohrávala a dvakrát dotahovala náskok soupeře. To Pařížané absolvovali ligové střetnutí s opačným průběhem, i když s podobným bodovým efektem. Na hřišti v Nantes začali dobře, neboť již ve druhé minutě reprezentant Pobřeží slonoviny Bonaventure Kalou v pařížských službách dal gól. Těsné vedení drželi skoro celý zápas, ale čtvrt hodiny před koncem o ně přišli povedenou trefou nanteského kapitána Federica Da Rocha. Paris Saint Germain odehrál zápas proti FC Nantes v sestavě: Landreau - Mendy, Armand, Rozehnal, Drame - (70. Paulo César) - Yepes, Hellebuyck (83. Cissé), Chantome, Kalou - Pauleta, Diane (69. Pancrate). Paris Saint Germain je po patnáctém ligovém kole nadále třináctý ve dvacetičlenném pořadí francouzské nejvyšší soutěže.
Pro zajímavost ještě stručná zmínka o dalších účastnících G skupiny Poháru UEFA. V nedělním utkání Rapid Bucurest porazil městského rivala National Bucurest těsně 2:1 a podržel si třetí příčku v ligové tabulce. Rapid nyní čeká těžká konfrontace na hřišti Panathinaikos Atény. Ten rozdrtil celek Kalamaria ze čtrnáctého místa šestnáctičlenné tabulky 4:0 a je nadále druhý o dva body za vedoucím celkem řecké ligy Olympiakos Pireus. Fotbalisté izraelského Hapoel Tel Aviv po senzační pohárové výhře v Paříži nezvládli domácí ligové utkání, přestože si ho odložili na pondělí. Na hřišti FC Ashdodu z dolní poloviny tabulky prohráli 1:2 a klesli z druhého na čtvrté místo ligové tabulky. Bezesporu doplatili na cestování napříč Evropou a euforii z vítězství nad elitním francouzským klubem.


Fanshop banner