Uhrin: Remíza je ztráta, chtěli jsme vyhrát
Klub

Uhrin: Remíza je ztráta, chtěli jsme vyhrát

Redakce

Stačí třídenní pauza mezi zápasy na regeneraci sil profesionálního fotbalisty? Možná ano, pokud se ke sportovní zátěži nepřidá únava z cestování. Od vystoupení z autobusu v Mladé Boleslavi po předchozím letu z Bucuresti do Prahy a zahájením ligového utkání proti Slovácku uplynulo pouhých šedesát hodin. „Po návratu z Bucuresti jsme měli na přípravu málo času, mít celý týden, věřím, že bychom Slovácko přehráli," konstatoval smířlivě boleslavský trenér Dušan Uhrin po nedělním remízovém utkáním 1:1 s FC Slovácko.

Trenér ani hráči se na únavu z náročného programu nevymlouvali. Jenom ji přiznali. „Hrál jsem v Bucuresti jenom půl hodiny, tak jsem nedělní utkání zvládnul o trochu lépe, než jiní kluci," poznamenal střelec prvního gólu Radim Holub. V nastaveném čase měl na kopačce tři body. „Škoda, to se musí dávat," povzdechl si nad střelou do břevna. „Krátký čas na odpočinek jsem v závěru cítil v nohách," přiznal stoper Jan Rajnoch, který do Mladé Boleslavi přišel právě ze Slovácka. I když mu je líto postavení Slovácka na dně ligové tabulky, moc toužil po boleslavské výhře. V 86. minutě hlavou vyrovnal, ale tří bodů se nedočkal.
„Remíza se Slováckem je pro nás ztráta, chtěli jsme vyhrát, ale vymstily se nám hrubé individuální chyby v obraně,"
prohlásil trenér Dušan Uhrin. „Vyrovnání nás stálo mnoho sil a musíme se nyní rychle dát dohromady a myslet na čtvrteční utkání s Paris Saint Germain," dodal Uhrin. Rozdíly v sestavách proti Bucuresti a Slovácku vysvětlil tím, že na sobotním tréninku u některých hráčů pozoroval únavu. Když se na tiskovce bezprostředně po utkání se Slováckem snažili žurnalisté boleslavského trenéra zatáhnout do diskuse o konkrétních chybách a z nich vyplývajících možných změnách v sestavě pro nejbližší utkání, odmítl to. „Máme tolik utkání, že se nestačíme k těm odehraným vracet," naznačil, že je myšlenkami soustředěný jen na nejbližší budoucí střetnutí a v tom samém trendu udržuje i svůj tým.
Slovácký trenér Pavel Malura před utkáním v Mladé Boleslavi odmítal názor, že by ve svých taktických záměrech kalkuloval s únavou soupeře. Ale opak byl pravdou, i když to přímo nepřiznal ani po utkání. „Přijeli jsme s respektem k soupeři a touhou bodovat naplno. Od tohoto cíle jsme byli krůček a nedosáhli ho, protože ne všichni hráči tomu dali všechno a drobná nepozornost jednotlivce nás připravila o tři body, i když musím uznat, že Mladá Boleslav si bod zasloužila. Na zlepšení ofenzívy jsme pracovali už za trenéra Plíška a proti boleslavskému soupeři ofenzivně laděném jsme si věřili, že se prosadíme," prohlásil trenér Slovácka, jenž svého předchůdce Jiřího Plíška v pozici hlavního trenéra vystřídal teprve před třemi týdny.

Fanshop banner