Soupeře ze dna tabulky pustili dvakrát do vedení a na poslední chvíli zachránili jen bod
Klub

Soupeře ze dna tabulky pustili dvakrát do vedení a na poslední chvíli zachránili jen bod

Redakce

Tým aspirující na nejvyšší ligové příčky neporazil beznadějné poslední mužstvo. I takový je fotbal v tuzemské Gambrinus lize. Slovácko se v Pojizeří představilo jako nebojácný celek s rychlými a šikovnými útočníky. Mladá Boleslav mu povolila dvakrát vedení a následným napravováním chyb v defenzívě stálo její hráče mnoho sil, kterých nemají nazbyt v neúprosném podzimním sledu ligových a pohárových střetnutí. Navíc se ve zbytečně nervózním utkání Kulič s Matějovským vykartovali pro letošní poslední ligové utkání v Olomouci.

Úvodní čtvrthodinka slibovala podařenou podívanou, neboť oba týmy začali ofenzívně. Z úvodní akce vytěžilo Slovácko roh a v 6. minutě utekl Zeher boleslavským stoperům, ale Millerovu branku přestřelil. Za Drobiszova záda nedostali míč v 9. minutě hlavičkující Holub a ve 14. minutě po Holubově centru Pecka, který z malého vápna trefil jen brankářovy nohy. Ve 25. minutě Ivana využil sérii chyb ve středu boleslavské obranné linie a připravil střeleckou pozici kolegovi ze slováckého útoku. Zeher bez otálení z dvaceti metrů napálil míč do levého horního rohu Millerovy branky - 0:1. Domácí ztratili pohodu a následné útočné akce kazili nevynucenými chybami. Ve 40. minutě Rolko hlavou přihrál na hranici vápna Holubovi a ten se trefil po zemi přesně k pravé tyči slovácké branky - 1:1. V poslední minutě poločasu dostal Slovácko opět do vedení Racko, který se ve vápně zasekávačkou zbavil Nesvadby a krásně se trefil ke vzdálenější tyči - 1:2.
Pro Mladou Boleslav nepříznivý stav vydržel téměř celý druhý poločas navzdory neustálému tlaku, který boleslavský celek vytvářel na slováckou branku. Na dlouhé minuty se hráči Slovácka nedostávali za půlící čáru. Ovšem pár povedených brejků stály za to. Třetím gólem v boleslavské síti zaváněla například akce v 67. minutě, kdy běžel Zeher sám na Millera, ten jeho střelu vyrazil na vápno a další ránu Ivany vytlačil na roh. Slovácký gólman Drobisz se však musel ohánět mnohem více. Čelil několika trestňákům, neustálým centrům a nakopávaným míčům do slováckého vápna a deseti rohovým kopům rovnoměrně rozloženým do obou poločasů. Po jednom z nich v 70. minutě hlavičkoval Pecka k levé tyči, kam se Drobisz včas nedostal, ale zastoupil jej na lajně bek Racko, o chvíli později Kulič sám ve vápně nastřelil brankářovu náruč. V 86. minutě po Poláčkově centru z levé strany v pádu hlavičkoval prudce Rajnoch mezi Drobiszovy nohy vyrovnávací gól - 2:2. Od té chvíle se Boleslavští hrnuli na soupeřovu branku v hráčském rozestavení zcela naruby. Na hrotu řádili Rolko s Rajnochem a naopak Matějovský hlídal půlící čáru. Rozhodčí nastavil pět minut a v té úplně nejposlednější měl tři body na kopačce Holub. Zpracoval si na malém vápně Poláčkův centr, ale napálil míč přes padajícího brankáře, možná i s jeho lehkou tečí, do břevna.

FK Mladá Boleslav: Miller - Palát, Rolko, Rajnoch, Nesvadba (46. Ševinský) - Vaculík (57. Poláček), Matějovský, Šmerda (80. Sedláček), Pecka - Kulič, Holub

1.FC Slovácko: Drobisz - Kaspřák, Šuškavčevič, Bernardi, Němčický (80. Lysoněk) - Racko, Kúdela (77. Mareš), Görner (72. Dragoun), Róth - Zeher, Ivana

Góly: Holub, Rajnoch - Zeher, Racko

ŽK: Matějovský, Kulič - Zeher

Rozhodčí: Královec - Filípek, Lhoták

Diváků: 4035

Fanshop banner