Uhrin: Hráči si zaslouží zimní prázdniny
Klub

Uhrin: Hráči si zaslouží zimní prázdniny

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi v průběhu léta a podzimu 2006 absolvovali enormní zápasové zatížení. Až odehrají předehrávaná jarní ligová střetnutí se Slováckem a Olomoucí i pohárové duely s Paris Saint-Germain a Hapoel Tel Aviv, završí se jejich bilance na čtyřicet utkání v rozmezí pětadvaceti týdnů (od 20. června do 13. prosince) s průměrem jednoho sehraného utkání za 4,5 dne. Boleslavský trenér Dušan Uhrin proto dopřeje fotbalistům téměř čtyřtýdenní volno, aby si od fotbalu pořádně odpočinuli. Ale než k němu nastane čas, chtějí se náležitě rozloučit se svými fanoušky ve dvou závěrečných utkáních letošního vydařeného podzimu proti Slovácku a Paris SG a poděkovat jim za přízeň.

Utkání o čelo ligy, po něm pohár UEFA a vzápětí zápas s posledním ligovým týmem. Je těžké hráče na utkání připravit a motivovat?

„Věřím, že i proti poslednímu ligovému týmu odehrají utkání naplno, i když jsou nyní v období velice náročných tří týdnů. Sklouzli do podobného vytížení jako na začátku sezóny. Chceme zbývající utkání před zimní přestávkou odehrát tak, abychom vydrželi v popředí ligové tabulky a postoupili do jarní fáze poháru UEFA."

Co očekáváte od Slovácka?

„Bude to nepříjemný soupeř, ale my potřebujeme utkání vyhrát a důstojně se rozloučit v mladoboleslavským publikem, které nám celý rok hodně fandilo. Věřím, že bude plný stadion."

Kdy vlastně mladoboleslavským fotbalistům skončí sezóna a jak dlouhou budou mít zimní přestávku?

„Poslední utkání hrají ve středu 13. prosince v izraelském Tel Avivu, následující den se vrátí domů a hned od čtvrtka 14. prosince mají volno. Přípravné období zahájí 10. ledna po necelých čtyřech týdnech odpočinku, který si po mimořádně náročné sezóně zaslouží."

Plánujete nějakou společnou rehabilitaci nebo hráčům jen doporučíte, jak si přes vánoční pauzu udržovat kondici?

„Společného nic neplánuji, ani nikomu nic nedoporučuji. Mančaft rozpustím, ať si od sebe odpočineme a na každém zůstane, jak si volno užije. Ani nezakazuji různé sportovní aktivity, kterých se jistě budou hráči zúčastňovat. Pouze po nich žádám, aby se nezranili."

A vy si budete volno užívat jak?

„Určitě pojedu na hory."

Máte už naplánovanou zimní přípravu ligového mužstva?

„Naplánované mám dvě varianty s různými termíny podle toho, zda budeme na jaře pokračovat v evropském poháru či nikoliv. Součástí přípravy opět budou kondiční soustředění v Nymburku a herní kamp na Kypru."

Těšíte se na Vánoce?

„Na Vánoce se moc těším a užívat si je budu v širším rodinném kruhu v Praze i za účasti otce, který na svátky přijede domů ze zahraničního angažmá."

Fanshop banner