Jablonecký Nesvadba přišel do Mladé Boleslavi přes ruský Petrohrad
Klub

Jablonecký Nesvadba přišel do Mladé Boleslavi přes ruský Petrohrad

Redakce

Jaroslav Nesvadba je svobodný kluk, kterému se splnil sen o první lize a který sám sebe považuje za optimistu. Narodil se v květnu před čtyřiadvaceti roky v Jablonci nad Nisou, kde začínal s fotbalem a kde stále bydlí. Ligu však momentálně kope v dresu Mladé Boleslavi. Z domova to má kousek, ale ve skutečnosti se do Pojizeří dostal na konci letošního léta velkým obloukem přes ruský Petrohrad.

Vždycky ve všech týmech, kde hrál, plnil defenzivní úkoly. V žákovských i dorosteneckých družstvech Jablonce, v Dukle Praha, která za jeho působení hrála pražský přebor, v ligovém Jablonci pod trenéry Paličkou a Radou i v třetiligových Semilech, kam jej na podzim 2003 poslal Palička. Za Rady se do Jablonec vrátil, ale v lednu 2006 se nechal zlákat trenérem Petrželou a podepsal kontrakt s ruským týmem Zenit Petrohrad. Český kouč tam však skončil a pro české fotbalisty v tomto klubu nastaly zlé časy. „Nechtěl jsem hrát za petrohradské béčko a tak jsem přivítal nabídky z české ligy. Z olomoucké a boleslavské jsem si vybral Mladou Boleslav, protože její zástupci projevovali o mé služby větší zájem a zatím nelituji, že jsem se tak rozhodl," uvedl Nesvadba.
Zkušenosti z ruské ligy se mu určitě hodí. „V Rusku hraje více individualit a v Česku se zase hraje agresivněji, ale jinak je celková úroveň fotbalu srovnatelná," všimnul si Nesvadba. Petrohradská zima mu nevadila a cestování napříč Ruskem jej neunavovalo. „V Česku se jezdí za některými soupeři třeba tři a půl hodiny autobusem, v Rusku se tři a půl hodiny letí letadlem," srovnává Nesvadba, který je stále hráčem Zenitu Petrohrad a v Mladé Boleslavi má dohodnuté hostování do konce června 2007. „Do té doby moc nepřemýšlím o tom, co bude dál, snažím se hlavně soustředit na momentální výkony, abych se prosadil do boleslavského ligového kádru, který je velmi kvalitní a vyrovnaný," říká upřímně. Začátky v Mladé Boleslavi jednoduché neměl. Při značné konkurenci v ligovém týmu začal v třetiligové rezervě, kde si poranil koleno. Teprve po vyléčení zranění dostal od Uhrina příležitost v prvním týmu. Poprvé nastoupil v Ostravě, následovalo domácí utkání s Mostem a před týdnem bitva v Liberci. Spolu s těmito třemi zápasy má celkem 29 prvoligových startů, ve kterých jednou skóroval a pětkrát byl napomínán žlutou kartou. „Jediný ligový gól jsem dal v jabloneckém dresu na Slávii," pamatuje si vzácnou trefu.

Fanshop banner