V neděli nehrají potrestaní Kysela a Vozábal
Klub

V neděli nehrají potrestaní Kysela a Vozábal

Redakce

V neděli 26.11. v předehrávaném jarním 16. kole Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko bude na každé straně chybět jeden hráč záložní řady z disciplinárních důvodů. Domácí trenér Dušan Uhrin nemůže počítat s Janem Kyselou a hostující kouč Pavel Malura se musí obejít bez Martina Vozábala.

Pro boleslavského Jana Kyselu už letošní liga skončila. Disciplinární komise ČMFS mu napařila trest na dvě mistrovská utkání za přísné vyloučení ve střetnutí 15. kola v Liberci. Proto tento mladý záložník vypadl z nominace pro oba letos předehrávané jarní ligové duely se Slováckem a v Olomouci. V nejbližším mistrovském utkání hostí Mladá Boleslav fotbalisty Slovácka a jejich nezkušenější hráč Martin Vozábal zůstane mimo hru, protože před týdnem v remízovém utkání s Jabloncem inkasoval čtvrtou žlutou kartu a tudíž má zastavenou činnost na nejbližší utkání a tím je právě to v Mladé Boleslavi.
V utkání Mladé Boleslavi se Slováckem může na obou stranách nastoupit několik hráčů s hrozbou disciplinární sankce v případě, že by byli napomínáni. Boleslavský Miloš Brezinský a slovácký Petr Kaspřák viděl žlutou kartu už sedmkrát a při inkasování osmé budou mít jistý stop na dvě mistrovská utkání. Brezinský, Kaspřák a s nimi ještě ostravský Maroš Klimpl se sedmi kartami patří k nejčastěji napomínaným ligovým fotbalistům.
Pět žlutých karet viděl Radek Görner ze Slovácka. Čtyřikrát byli napomínáni Marián Palát z Mladé Boleslavi a Darko Šuškavčevič a Martin Vozábal ze Slovácka. Palát i Šuškavčevič si tresty již odbyli, Vozábal bude pykat v již zmíněném nejbližším utkání Slovácka v Mladé Boleslavi.
Tři žluté karty viděli Marek Kulič, Marek Matějovský a Adrian Rolko z Mladé Boleslavi, Petr Drobisz, Ondřej Lysoněk a Pavel Vrána ze Slovácka. Pokud jim rozhodčí ukáží čtvrtou žlutou kartu, automaticky dostanou trest na jedno mistrovské utkání.
Dvakrát napomínání byli boleslavští Luboš Pecka, Jan Rajnoch a slováčtí Tiago Bernardi, Petr Dragoun, Pavel Němčický, Ferenc Roth, Pavel Vrba. Jenom jedno napomínání mají zapsané boleslavští Martin Abrahama, Miroslav Miller, Jaroslav Nesvadba, Tomáš Sedláček, František Ševinský, Jaromír Šmerda, Lukáš Vaculík, Jiří Vít a slováčtí Tonáš Ineman, Milan Ivana, Pavel Malchárek, Filip Racko, Jiří Studík.

Fanshop banner