Se Slováckem jsme dosud neprohráli
Klub

Se Slováckem jsme dosud neprohráli

Redakce

Utkání evropského poháru UEFA a tuzemské Gambrinus ligy se střídají v rychlém sledu. Po čtvrteční nerozhodné bukurešťské bitvě čeká mladoboleslavské fotbalisty nedělní duel o mistrovské body proti Slovácku. K udržení dosavadního postavení v popředí tabulky potřebují vyhrát a s podporou diváků jim to půjde určitě lépe. Ligové utkání FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko se hraje v neděli 26. listopadu od 17 hodin na mladoboleslavském městském stadionu. Ze statistických údajů vyplývá, že v dosavadních pěti vzájemných zápasech se Slováckem je Mladá Boleslav úspěšnějším týmem. Neprohrála ani jedno, třikrát se hrálo nerozhodně a poslední dvě vyhrála. Celkové skóre je pro Mladou Boleslav aktivní 5:2.

Mladá Boleslav první utkání o ligové body se Slováckem hrála 27. listopadu 2004 na hřišti v Uherském Hradišti. Tehdy ve slováckém dresu nastoupili stoper Jan Rajnoch, v záloze Martin Abraham a v útoku Milana Ivanu v závěru střídal Michal Ordoš. Z dnešních boleslavských hráčů tehdejší utkání ještě pamatují brankář Miroslav Miller, obránci Petr Krátký, Jiří Vít a Marian Palát, záložník Marek Matějovský a útočník Tomáš Sedláček. Utkání skončilo nerozhodně 1:1. Nejprve v 63. minutě Polách překonal Millera a hned v následující minutě Sedláček potrestal nešikovně postaveného slováckého brankáře Kováče a úspěšně jej přeloboval.
Jarní odveta se hrála v Mladé Boleslavi 28. května 2005 bez gólů. V poslední minutě boleslavský šutér Roman Bednář trefil břevno Kováčovy branky. Na utkání si možná vzpomene obránce Palát a sudí Damková. Boleslavský obránce ve snaze centrovat do vápna ve 12. minutě napálil z pár kroků obličej rozhodčí. Jediná žena mezi prvoligovými arbitry však statečně utkání dopískala a teprve po jeho skončení vyhledala odborné vyšetření v mladoboleslavské nemocnici.
Na podzim roku 2005 se Mladá Boleslav se Slováckem střetla dvakrát. Poprvé 1. září a podruhé 11. prosince v předehrávce jarního ligového programu. Zářijové utkání Slovácko - Mladá Boleslav skončilo nerozhodně 1:1. Ve 30. minutě po Peckově akci Matějovský překonal Drobisze přízemní střelou z vápna a v 92. minutě vyrovnával šťastně Malchárek, když jeho centr proletěl skrumáži na malém vápně a zapadl ke vzdálenější tyči Millerovy branky. Ve čtvrté minutě nastavení byl vyloučen domácí Rajnoch, dnes boleslavský hráč.
Prosincový duel Mladá Boleslav - Slovácko 1:0 rozhodl ve 30. minutě Rychlík trestným kopem provedeným přes hráčskou zeď tak přesně, že brankář Drobisz jenom koukal.
I letos hraje Mladá Boleslav se Slováckem hned dvakrát v druhé polovině roku. První utkání na Moravě 5. srpna Mladá Boleslav vyhrála 2:0. Už v 7. minutě po Holubově akci překonal Drobisze levačkou Kysela. O čtvrt hodiny později napálil Holub břevno, což se krátce po přestávce povedlo i slováckému Vozábalovi z trestného kopu. V poslední minutě Riegel vymetl horní růžek Drobiszovy branky a tři body putovaly ze Slovácka do Pojizeří. Po necelých pěti měsících hraje Mladá Boleslav opět se Slováckem a to poslední listopadovou neděli v předehrávaném jarním programu Gambrinus ligy.

Fanshop banner