Dorost míří do elitní ligy
Klub

Dorost míří do elitní ligy

Redakce

Mládežnický fotbal už má podzimní sezónu za sebou a tak je čas na stručné zhodnocení. V čele České ligy dorostu je sice Slavie Praha„B", ta však do nejvyšší dorostenecké soutěže nemůže postoupit. Proto šance na návrat mladoboleslavského dorostu do elitní ligy žije, neboť svěřenci trenéra Milana Pechance jsou po podzimu druzí.

„Kluci měli slabší začátek sezóny, ale potom se zlepšili a sérií vítězství se zaslouženě probili na postupovou příčku. Uvažovaný největší konkurent Slovan Liberec v závěru podzimní sezóny odpadl a tak se na nás nejvíce tlačí Most, na jehož hřišti jsme jasně vyhráli," uvedl Pechanec. Někdejší šikovný fotbalista může posoudit perspektivu mladíků. „Když Martin Kučera a Tomáš Fabián nezpychnou, dokáži si je v budoucnosti představit v prvoligovém týmu dospělých," naznačil možné zhodnocení prostředků a energie vkládaných do dorosteneckého fotbalu.
Boleslavský "B" dorost trenéra Františka Šturmy ztrácí v Česká dorostenecké divizi šest bodů na vedoucí Kolín, se kterým hraje hned první jarní utkání. „Podle toho, jak dopadne, se oživí nebo zkomplikují postupové naděje," míní šéf mládežnického úseku Michal Doležal. „Družstvo podávalo nevyrovnané výkony, ale v mladém kádru je řada perspektivních jedinců a když na sobě budou pracovat, mají před sebou opravdu zajímavou fotbalovou budoucnost," myslí si trenér Šturma.
Druhou podzimní příčku drží i "C" dorost v tabulce České ligy mladšího dorostu. Po celou dobu podzimní části podávalo družstvo solidní výkony a že jeho hráči výhledově dorostou pro kategorii staršího dorostu zaručuje zkušený trenér Karel Stanner. V umístění "D" dorostu na pátém místě České divize mladšího dorostu není špatné, ba právě naopak. „Družstvo podávalo solidní výkony vzhledem k tomu, že v soutěži naráží převážně na starší soupeře," chválí Michal Doležal svěřence trenéra Stanislava Bejdy, kteří předchozí sezónu hráli v žákovské kategorii a na dorostenecký fotbal si teprve zvykají.
"A" žáci trenéra Miloslava Venery jsou v lize starších žáků až jedenáctí a na jaře je tudíž čeká náročný boj o zachování nejvyšší tuzemské žákovské soutěže pro Mladou Boleslav. „Škoda několik zbytečných ztrát, kdy družstvo inkasovalo góly po individuálních chybách a jeho hráči neproměnili řadu šancí, které je stály body," upřesnil trenér Venera.

Fanshop banner