Stále jsme ve hře o postup
Klub

Stále jsme ve hře o postup

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi sice ještě ve své skupině Poháru UEFA nevyhráli, ale už nejsou poslední a s jedním bodem ze dvou odehraných utkání stále živí naději na postup. Ten by nabyl jasnějších kontur v případě výhry nad mužstvem Paris Saint Germain, který do Mladé Boleslavi přijede ve čtvrtek 30. listopadu.

Utkání Rapid Bucurest - Mladá Boleslav 1:1 se hrálo ve velmi divoké atmosféře vytvářené domácími fanoušky od první do poslední minuty. Boleslavské fotbalisty to nijak nevyvedlo z míry a především v prvním poločase byli aktivnější, než rumunský soupeř. Z mnoha šancí se ujala jenom jedna pět minut před koncem poločasu, kdy Rajnoch hlavičkoval do brány centr Kuliče. Boleslavský kapitán sám měl několik příležitostí. Nedal ani jednu. „Hlavně že jsme neprohráli a zůstali ve hře o postup," utěšoval sebe i spoluhráče Kulič. Nejlepším mužem boleslavského týmu byl brankář Miller. Několikrát své spoluhráče podržel a ve druhém poločase doslova čaroval. A to navzdory tomu, že za jeho brankou vyvádělo tvrdé jádro domácích fandů. „Rámus mi nedělá problémy, spíše naopak," prohlásil Miller. Inkasoval jenom jednou krátce po přestávce. „Mohli jsme vyhrát, ale nakonec je asi nerozhodný výsledek spravedlivý," poznamenal boleslavský trenér Dušan Uhrin.
V dalším utkání třetího kola došlo k překvapení v Paříži. Tam Paris SG podlehl Hapoelu Tel Aviv 2:4. Vedoucí celek tabulky Panathinaikos Atény měl volný los. Vývoj soupeření pětice klubů v G skupině je natolik zamotaný, že v postup mohou stále doufat všichni a jistý ho ještě nemá nikdo. Nejblíže k němu má Panathinaikos, pokud v poslední listopadový den zaboduje v domácím utkání s Rapidem Bucurest. Mladá Boleslav může pomýšlet na postup v případě, že 30. listopadu na domácím hřišti porazí Paris SG, který po domácí prohře s Izraelci spadl na poslední místo.

Pořadí G skupiny Poháru UEFA:
1. Panathinaikos Atény 2 2 0 0 3:0 6
2. Hapoel Tel Aviv 3 1 1 1 6:6 4
3. Rapid Bucurest 3 0 3 0 3:3 3
4. FK Mladá Boleslav 2 0 1 1 1:2 1
5. Paris Saint Germain 2 0 1 1 2:4 1

Zbývá sehrát čtyři utkání. Ve čtvrtek 30. listopadu Mladá Boleslav - Paris SG a Panathinaikos Atény - Rapid Bucurest, ve středu 13. prosince Paris SG - Panathinaikos Atény a Hapoel Tel Aviv - Mladá Boleslav. Do jarní fáze Poháru UEFA postupují tři nejlepší celky.

Fanshop banner