Po vyhraném poločase je bod málo
Klub

Po vyhraném poločase je bod málo

Redakce

Výhra byla cílem pro oba soupeře. Ani jeden ji totiž v základní skupině Poháru UEFA před třetím kolem nepoznal. Rumuni dvakrát remizovali, Češi hráli jenom jednou a prohráli. Proto oba trenéři před utkání slibovali útočnou smršť. V prvním poločase ji předváděli hráči Mladé Boleslavi, po přestávce měl více gólových příležitostí domácí Rapid. Oba týmy však skórovaly jenom jednou.

Pět minut chybělo do konce prvního poločasu, když po běžném faulu v poli zahrával trestný kop Kulič a jeho načechraný oblouček těsně před pěstmi bukurešťského brankáře Comana přizvednul Rajnoch tak šikovně, že zapadl do branky. Hubené vedení vydrželo Boleslavským do přestávky, ale mohli v té době vyhrávat nejméně o tři góly, kdyby Kulič a Pecka proměnili jen polovinu svých šancí. To se Uhrinovým svěřencům vymstilo šest minut po změně stran. První prudkou bukurešťskou střelu Miller vyrazil, ale proti bombě Constantina do pravého horního růžku už byl krátký. Hráči Rapidu se hrnuli na boleslavskou branku, ale její strážce Miller byl vždy na místě. Vychytal Bugu, Zicu, Gregore i Moldavana.

A takto šly bukurešťské minuty za sebou:
Již ve 3. minutě po Matějovského pasu běžel na bukurešťskou branku osamocený Kulič, ale nastřelil vybíhajícího brankáře Comana. O minutu později odtáhl po levém křídle boleslavský útok Poláček, centrem přetáhl hru na opačnou stranu vápna, ale neobsazený Pecka napálil jen boční síť. V 11. minutě měla Mladá Boleslav třetí obrovskou šanci. Pecka utekl soupeřově obraně a přihrál Kuličovi, který se z malého vápna neprosadil. Teprve po těchto možnostech se na konci úvodní čtvrthodinky projevil Rapid. Obránce Nesvadba uklouznul a Buga se přes něho snadno dostal do boleslavského trestného území, kde jej však zastavil Brezinský. Ve 20. minutě vymyslel Maldarasanu kolmici na Bugu, boleslavská obrana zaváhala v domnění, že sudí akci zastaví kvůli ofsajdu. Nestalo se tak a bukurešťský útočník postupoval sám na Millera, ale přízemní ranou netrefil branku. Ve 30. minutě Matějovského centr na malém vápně stáhnul Coman těsně před Peckovou hlavičkou. Ve 34. minutě připravil Rajnoch palebnou pozici Peckovi, ale ten tísněn obráncem Radou přestřelil z deseti metrů bukurešťskou branku. V následujících pěti minutách nejnebezpečnější bukurešťský útočník Buga dvakrát střílel na boleslavskou branku, ale vždy nepřesně. Pět minut před koncem poločasu po běžném faulu získala Mladá Boleslav výhodu trestného kopu na bukurešťské polovině hřiště. Kuličem ideálně načechraný míč do prostoru mezi penaltou a malým vápnem šikovně hlavou usměrnil Rajnoch těsně před Comovými rukavicemi a ve 41. minutě vsítil vedoucí gól - 0:1. Rapid odpověděl akcí Maldarasana z levé strany, jeho jedovatou střelu však Miller bravurně kryl. Krátce před přestávkou poslal Matějovský do brejku Kuliče, ten se ve vápně zbavil obránce povedeným zaseknutím míče, ale vzápětí ho poslal těsně mimo pravou tyčku branky Rapidu.
Změna stran přinesla i změnu herní aktivity. Bukurešťský Grigore těsně přestřelil boleslavskou branku. Rychle rozehraný trestňák za Brezinského ruku nezachytil Palát a Buga se ocitl sám před Millerem, který mu ještě skórovat nedovolil. V 51. minutě už bukurešťskému tlaku neodolal. Moldavanovu prudkou střelu sice vyrazil, ale Constantin dorážku bez otálení poslal do pravého horního růžku odkryté boleslavské branky - 1:1. A bukurešťské ataky pokračovaly. Střelu Zica vyrazil Miller nohou, Moldavanovův únik skončil v zárodku tím, že bukurešťskému hráči utekl míč do zámezí a po Poláčkově faulu na Badoie ránu z trestného kopu nepustila na branku hráčská zeď. I v době zvýšené bukurešťské aktivity neměl Coman klid. V 65. minutě se Kulič parádně uvolnil na levé straně, vběhl zleva sám do vápna a zamířil ke vzdálenější tyči, ovšem Coman jeho úmysl vystihl a vytlačil Kuličovu střelu na roh. Potom se přes Millera prosadil Zicu za pomocí hraní rukou, což pozorný rakouský sudí postřehl a gól neuznal. V závěrečné desetiminutovce se pokoušel dvakrát prosadit Holub, ale poprvé mu po spolupráci s Kuličem utekl míč od nohy a podruhé jeho střelu ze dvanácti metrů Coman u levé tyče kryl. V 86. minutě zvládl Miller reflexivním zákrokem Moldavanovu hlavičku z malého vápna a v poslední minutě normální hrací doby před Moldavanem včas vyboxoval centr Badoie. Ve druhé ze čtyř minut nastavení se na pokutové značce v boleslavském vápně uvolnil Zicu, ale zbrkle Millerovu branku o dva metry minul.

FK Mladá Boleslav: Miller - Palát, Brezinský, Rajnoch, Nesvadba - Vaculík (69. Kysela), Matějovský, Abraham (82. Šmerda), Poláček (61. Holub) - Kulič, Pecka

Rapid Bucurest: Coman - Constantin, Maftei (27. Perja), Rada - Badoi, Maldarasanu, Grigore (57. Lazar), Karamayan - Buga, Mazilu (22. Perja), Zicu

Góly: Constantin - Rajnoch

ŽK: Moldovan - Matějovský, Rajnoch, Kysela, Kulič

Rozhodčí: Messner - Strasser, Bauerfeind (všichni Rakousko)

Diváci: 12000

Fanshop banner