Uhrin zvažuje, zda nasadí tři nebo dva útočníky
Klub

Uhrin zvažuje, zda nasadí tři nebo dva útočníky

Redakce

V porovnání s příjemným odpoledním klimatem večerní Bucurest znatelně zchladla. Hráči Mladé Boleslavi tu změnu pocítili na podvečerním tréninku. Absolvovali ho s tradičním zaměřením. Rozhýbání těla po cestě, seznámí s cizím prostředím a procvičení základních fotbalových dovedností. „Všichni jsou v pořádku, mužstvo mám kompletní," oznámil Dušan Uhrin novinářům na oficiální středeční tiskovce v klubovém zázemí Rapidu Bucurest.

V osmnáctičlenné bukurešťské výpravě jsou Miller, Kučera, Ševinský, Palát, Brezinský, Rolko, Rajnoch, Nesvadba, Poláček, Kysela, Vaculík, Abraham, Kulič, Holub, Matějovský, Sedláček, Pecka a Šmerda. Sestava pro čtvrteční pohárové utkání se bude nejspíše hodně podobat té nedělní v Liberci. Po skončení prestižního ligového duelu se Dušan Uhrin vyjádřil pochvalně k výkonu celého mužstva i k některým jednotlivcům, konkrétně zmínil Matějovského a Holuba. Proto asi proti Rapidu Bucurest dostane důvěru liberecké rozestavení: Miller - Palát, Rolko, Rajnoch, Nesvadba - Kysela, Matějovský, Abraham, Pecka - Kulič, Holub. „Víme, že Rapid hraje na tři obránce a tři útočníky. My většinou nastupujeme v rozestavení 4-4-2, ale tentokrát ještě nejsem rozhodnutý, zda budeme hrát na dva nebo tři útočníky," uvedl Uhrin. Přestože preferuje ofenzivní pojetí boje, tentokrát hodně přemýšlí, jak eliminovat útočnou sílu rumunského protivníka. „Ze všech třech soupeřových útočníků máme respekt a budeme je hlídat téměř osobně, protože na nich má Rapid postavenou hru. Chceme vyhrát, ale podle toho, jak se bude utkání vyvíjet, budeme možná spokojení i s remízou," dodal Uhrin a věří, že se jeho hráči nenechají zaskočit očekávaným úvodním náporem soupeře ani předpokládanou bouřlivou atmosférou vytvářenou rumunskými fanoušky. Vždyť boleslavští fotbalisté v tuzemské lize i evropských pohárech, především však na trávníku Galatasaray Istanbul, prošli dostatečně důkladnou průpravou, aby je nemělo co zaskočit.
Utkání třetího kola G skupiny Poháru UEFA Rapid Bucurest - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 23. listopadu od 20,15 hodin rumunského času, to znamená od 19,15 hodin podle středoevropských hodin. Průběh v on-line reportáži můžete sledovat na tomto klubovém webu.

Fanshop banner