Rapid Bucurest se cítí být favoritem
Klub

Rapid Bucurest se cítí být favoritem

Redakce

Trenér Rapidu Bucurest Razvan Lucescu nepřipouští, že by jeho tým Mladou Boleslav nepřehrál. Místní tisk ho v tomto mínění podporuje a pasuje Rapid do role jednoznačného favorita. Rumunské novináře a experty v tom utvrzuje aktuální podoba tabulky G skupiny poháru UEFA, ve které je FK Mladá Boleslav poslední a jako jediný z pěti týmů bez bodu. „Utkání v Bucuresti je pro nás stejně důležité, jako další dvě následující s Paris Saint Germain a Hapoel Tel Aviv. Kdyby však Rapid vyhrál, udělal by důležitý krok k postupu," řekl Dušan Uhrin.

Ne všichni v Bucuresti vidí v mladoboleslavském týmu jednoznačně slabého soupeře. „Vzbuzuje respekt tím, že vyřadila Olympique Marseille a její hra je disciplinovaná jako německý fotbal," varuje bukurešťský útočník Moldovan. Boleslavský kouč Uhrin připomněl, že ve střetnutí s Olympique Marseille byla úplně jiná situace, než při současném jednokolovém systému ve skupině. Namyšlení Francouzi vyhráli první utkání, byli v ligové tabulce druzí a boleslavští fotbalisté je v odvetě zaskočili. Rumunští novináři Uhrina vyzvali, aby srovnal výkonnost Olympique Marseille a Rapidu Bucurest. „Marseille má kvalitnější tým než Rapid Bucurest, jehož hráči jsou však delší čas pohromadě a tudíž tvoří kompaktnější celek. Viděli jsme ho v pěti utkáních, ale ani jednou nehrál pod soupeřovým tlakem a my se právě budeme snažit dostat ho pod tlak," prohlásil Uhrin.
Utkání třetího kola G skupiny Poháru UEFA Rapid Bucurest - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 23. listopadu od 20,15 hodin rumunského času, to znamená od 19,15 hodin podle středoevropských hodin. Průběh v on-line reportáži můžete sledovat na tomto klubovém webu.

Fanshop banner