Boleslav s Libercem si vzájemně berou domácí body
Klub

Boleslav s Libercem si vzájemně berou domácí body

Redakce

Mistrovské utkání 15. kola Gambrinus ligy FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav v neděli 19. listopadu od 20,15 hodin bude řídit trojice německých rozhodčích. Českomoravský fotbalový svaz o spolupráci požádal německý fotbalový svaz podobně jako v případě podzimního pražského derby Sparty se Slavíí. Hlavním sudím tentokrát bude Peter Sippel a jeho asistenty Josef Maier a Walter Hofmann.

Týden před vzájemným střetem se Liberci nepovedlo utkání v Teplicích, kde inkasoval nejtvrdší porážku 0:3 v dosavadním průběhu ligové sezóny. Mladá Boleslav naopak sérii tří porážek skončila domácí výhrou nad Mostem 2:1. Tyto výsledky se aktuálně podepsaly na tom, že oba týmy mají shodný počet mistrovských bodů a druhý Liberec od třetí Mladé Boleslavi dělí jenom pět gólů v rozdílu celkového skóre. Také vzájemná bilance je vzácně vyrovnaná, neboť každý ze soupeřů dvakrát vyhrál při celkovém skóre 8:8.
Mladá Boleslav s Libercem hrála o ligové body čtyřikrát. A vždy platilo, že všechny body bralo hostující mužstvo. V září 2004 před vyprodaným mladoboleslavským hledištěm v úvodu druhé půle po Slepičkově centru překonal Pospíšil brankáře Millera. Tímto jediným gólem Liberec vyhrál 1:0. Odvetu na jaře 2005 na libereckém trávníku nečekaně vyhrála Mladá Boleslav 3:1. Brankáře Hauzra v prvním poločase překonal Pecka, vyrovnání krátce po pauze zařídil Došek. V 64. minutě se do liberecké sítě trefil Sedláček a v 74. minutě Vaculík.
V srpnu 2005 se v Mladé Boleslavi zase lépe dařilo Liberci. V rozmezí deseti minut boleslavského gólmana Millera překonali Hodúr, Došek, Pudil a tak ve 29. minutě Liberec vedl 3:0. Do přestávky boleslavští Vít a Švejdík sice snížili, ale v 70. minutě liberecký Holenda stanovil konečné skóre na 4:2 pro hostující Liberec. Odveta se hrála v letošním květnu v Liberci a podle zvyklosti ji hostující Mladá Boleslav vyhrála 3:2. Hattrickem zazářil Kulič, na jehož proměněné penalty z 19. a 58. minuty čtvrt hodiny před koncem v rozpětí tří minut odpověděli Matula s Abrahamem a bylo vyrovnáno. Vítězný gól dal Kulič ve třetí minutě nastavení povedenou ranou z vápna mezerou v houštině bránících hráčů.
Po závěrečném hvizdu rozhodčího se radovali hráči obou klubů. Liberec z mistrovského titulu, který už měl dávno v kapse, a Mladá Boleslav z druhého místa. Všichni zaslouženě navzdory pražským škarohlídům. Možná stojí za připomenutí poměrně nedávné sestavy. FK Mladá Boleslav: Kučera - Krátký, Švejdík, Vít, Palát - Vaculík (70. Sedláček), Matějovský, Šmerda (85. Ordoš), Kysela (80. Sviták) - Kulič, Pecka. FC Slovan Liberec: Hauzr - Matula, Zápotočný, Hochmeister, Hamouz (79. Dohnálek) - Bílek, Ančic (55. Blažek), Abraham, Pudil - Pospěch, Holenda (89. Dort).

Fanshop banner