Slovan Liberec dosud doma neprohrál
Klub

Slovan Liberec dosud doma neprohrál

Redakce

Gambrinus liga ve svém podzimním finále nabízí vzrušující soupeření o přední příčky tabulky. Na jejím čele je momentálně Sparta Praha, kterou čeká urputná bitva v Mostě. Když tam nevyhraje, otevře se cesta na vrchol vítězi utkání Liberec - Mladá Boleslav. Hraje se v neděli 19. listopadu večer a každý fotbalový fanda z Mladé Boleslavi jistě bude osobně u toho.

Po čtrnácti odehraných kolech Gambrinus ligy, to znamená téměř v její polovině, pouze tři týmy stále drží domácí neporazitelnost. Jsou to Sparta Praha, FC Brno a Slovan Liberec.
Jak vypadá liberecká domácí bilance?
Liberec na svém hřišti ze šesti utkání čtyřikrát vyhrál a většinou výrazně. Nad Ostravou 2:0, nad Mostem 3:0, nad Kladnem i nad Plzní shodně 4:1. Body si z libereckého hřiště odvezly Sparta a Brno za bezbrankové remízy. Na domácím hřišti má Liberec výrazně aktivní skóre 13:2.
A jak vypadá statistika mladoboleslavského působení na hřištích soupeřů?
Mladá Boleslav venku sehrála šest utkání a z nich tři vyhrála a tři prohrála. Radovala se v začátku sezóny, kdy zvítězila na Slovácku i v Jablonci 2:0 a v Příbrami 2:1. Potom následovaly tři porážky v Teplicích, Brně a Ostravě vždy 0:2. Má tedy poměrně vyrovnané skóre z venkovních zápasů 6:7.

Fanshop banner