Mladá Boleslav i Most mají co napravovat
Klub

Mladá Boleslav i Most mají co napravovat

Redakce


Jako reparát posledních nepovedených výkonů je dnešní vzájemné utkání fotbalistů Mladé Boleslavi i Mostu. A mají co napravovat. Mladoboleslavští v předchozích třech utkáních prohráli a Mostečtí před týdnem nečekaně podlehli doma Kladnu. Pokud Mladá Boleslav porazí Most, vrátí se na druhé místo před pražskou Slavii a bodově se dotáhne na druhý Liberec, který v nedělním večeru inkasoval největší prohru sezóny 0:3 v Teplicích. Most potřebuje body ke vzdálení od sestupové propasti. Utkání 14. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Siad Most se hraje v pondělí od 17,15 hodin na mladoboleslavském městském stadionu.

V první lize je pět mužstev, která ještě nedokázala vyhrát na soupeřově hřišti - Olomouc, Zlín, Příbram, Brno a Most. I přes tento nelichotivý fakt dokázali Mostečtí venku nastřílet sedm gólů, ale protože téměř dvakrát tolik inkasovali, tak mají skóre ze soupeřových hřišť hodně pasivní 7:13.
Most zvenčí přivezl čtyři body za remízy 2:2 v Jablonci a Teplicích a za remízy 1:1 v Brně a Plzni. Ve Zlíně prohrál těsně 1:2, v Liberci jasně 0:3 a v Olomouci 0:2.
Mladá Boleslav patří v domácí bilanci k nejlepším týmům v lize. Doma ji nachytala jenom Slavie Praha, se kterou před dvěma týdny prohrála 1:3, a částečně Plzeň, která na mladoboleslavském trávníku uhrála bezgólovou remízu. Pět soupeřů odjelo s prázdnou, když Uhrinův tým postupně porazil Olomouc 2:1, Spartu 3:0, Kladno 2:0, Zlín 2:0 a České Budějovice 4:2.
Předpokládaná sestava Mladé Boleslavi: Miller - Palát, Brezinský, Rolko nebo Rajnoch, Nesvadba - Kysela nebo Vaculík, Abraham, Matějovský, Poláček - Kulič, Pecka. Most by mohl nastoupit s pětičlennou zálohou: Maniak - Prášil, Hainault, Procházka, Zbončák - Jendruščák, Pilař, Škoda, Pikl, Gašparík - Pešír.


Fanshop banner