Uhrin by se s týmem rád vrátil do čela ligy a postoupil do jarní fáze evropského poháru
Klub

Uhrin by se s týmem rád vrátil do čela ligy a postoupil do jarní fáze evropského poháru

Redakce


Mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin se musí vypořádat s několika negativními faktory. Na některé hráče dolehl náročný podzimní program a jiní neunesli nečekané evropské úspěchy, přibylo zraněných a nemocných, odvrátilo se štěstí a na boleslavské kopačky se přilepila smůla. Omšelá fotbalová pravda zní, že když se daří, je sranda vyhrávat, ale vyhrát, když se nedaří, to je velké umění. A to nejen fotbalové, ale i trenérské. Mužstvo Mladé Boleslavi i jeho trenér Dušan Uhrin právě procházejí obdobím, o kterém by se dalo říci, že se rovná fotbalové maturitě.

Po ostravské prohře jste mužstvo chválil, v čem se hráči zlepšili proti předchozím prohraným utkáním?

„Především v bojovnosti, ta hráčům před tím chyběla. V Brně nebojovali vůbec a doma proti Slavii jenom napůl. Takže po Ostravě věřím, že se konečně probrali."

Proč jste před týdnem v ostravském utkání provedl tolik změn v základní sestavě?

„Důvodů bylo několik, ale dva nejhlavnější byly, že některým hráčům poklesla sportovní forma a u jiných se projevila únava."

Čím si vysvětlujete propustnost boleslavské obrany v posledních zápasech, kdy opakovaně inkasovala dva a od Slavie dokonce i tři góly?

„Mužstvo není dostatečně agresivní, což se projevuje tím, že v osobních soubojích jsou boleslavští hráči pozdě u míče. Musí se vrátit k tomu, co je zdobilo na začátku sezóny a co jim přineslo sérii vítězství."

Na co si budou muset hráči Mladé Boleslavi dát pozor proti Mostu?

„Most má velmi kvalitní záložní řadu, ale protože hrajeme doma, musíme se soustředit na svoji hru a tou přehrát soupeře se všemi jeho přednostmi."

Jak se vyrovnáváte s porážkami, snažíte se zapomenout na nějakých společenských či kulturních akcích nebo při nějaké jiné činnosti?

„V neúprosném fotbalovém shonu nemám na nic jiného čas, jenom pořád přemýšlím, čím to je, že se nám nedaří. Jedno ale vím, že se musíme soustředit každý sám na sebe a koncentrovaným plněním úkolů se vrátit k tomu nasazení, které nás dostalo nahoru."

Považujete za důležitější sportovní cíl postoupit ze skupiny UEFA do jarní fáze, nebo se vrátit do čela ligové tabulky?

„Líbilo by se mi obojí."

Uvažoval jste při prohraných zápasech o podobném postihu, jako mostecký kolega Ščasný, který po domácí prohře potrestal své hráče mastnou pokutou?

„Neuvažoval a neuvažuji o něčem podobném, náš třítýdenní výkyv sportovní formy nevidím jako nějakou tragédii. Věřím, že jsme se v uplynulém týdnu dali dohromady."

Fanshop banner