Pecka dal o dva góly více, než nejlepší mostecký střelec Gašparík
Klub

Pecka dal o dva góly více, než nejlepší mostecký střelec Gašparík

Redakce

Nejlepším mosteckým kanonýrem je Gašparík, který zatím nastřílel pět gólů, to znamená o dva méně než lídři střeleckého pořadí I. Gambrinus ligy, kterými jsou ostravský Střihavka a boleslavský Pecka. V nejbližším ligovém střetnutí Mladé Boleslavi s Mostem však mohou rozhodovat i jiní střelci, než zmínění Pecka s Gašparíkem, o čemž svědčí výpis z ligové střelecké statistiky.

Pořadí ligových střelců po 13. kole: 7 - Luboš Pecka (Mladá Boleslav) a David Střihavka (Baník Ostrava), 6 - Pavel Fořt (Slavia Praha) a Libor Došek (Sparta Praha), 5 - Michal Gašparík (Most), Luděk Zelenka (Brno), Ladislav Volešák (České Budějovice), David Lafata (Jablonec), Stanislav Vlček (Slavia Praha), Edin Džeko (Teplice).
Čtyři góly v současném ligovém ročníku dali čtyři fotbalisté a třikrát soupeřova brankáře překonalo třináct hráčů. Mezi třígólovými jsou také boleslavský Radim Holub a mostecký Aleš Pikl, tedy dva z nejzkušenějších borců svých mužstev. Po Gašparíkovi a Piklovi je třetím nejúspěšnějším mosteckým střelcem se dvěma góly stále Horst Siegl, který již ukončil aktivní činnost v nejvyšší tuzemské soutěži a působí v pražské Spartě na pozici asistenta trenéra Michala Bílka. Dvě úspěšné trefy registrují ligoví statistici u boleslavských Jana Kysely a Marian Paláta. Jednou se v mosteckém dresu trefili Petr Jendruščák, Michal Macek, Alexandre Mendy, Tomáš Pilař, Jan Procházka a v boleslavském dresu Martin Abraham, Miloš Brezinský, Jan Rajnoch, Jan Riegel, Adrian Rolko a Lukáš Vaculík. Ani jednou Marek Kulič, takže má právě proti Mostu nejvyšší čas začít střílet.

Fanshop banner