Béčko poprvé doma vyhrálo
Klub

Béčko poprvé doma vyhrálo

Redakce

Boleslavská juniorka se příchodem chladného počasí konečně zahřála do patřičné provozní teploty a ve dvou uplynulých mistrovských zápasech nastřílela po čtyřech gólech rezervním týmům Hradce Králové a Teplic. Navíc se jí konečně podařilo zrušit prokletí domácího prostředí a připsat si poprvé plný tříbodový zisk. Stalo se tak v první listopadové sobotě za chumelenice a studeného povětří.

Počáteční čtvrthodinka přinesla opatrný fotbal. Teprve v 18. minutě předvedli Tepličtí pěknou fotbalovou akci, na jejímž konci Veverka pořádně natáhl boleslavského brankáře Šedu k levé tyčce. O minutu později po Ševčíkově centru už byl Veverka úspěšnější a nikým neatakován v hloubi vápna snadno Šedu překonal - 0:1. V tu chvíli to vypadalo, že boleslavská juniorka pokračuje v nepovedených domácích výkonech. Její ofenzivní pokusy postrádající razanci a přesnost teplická obrana odvracela téměř po celý první poločas. Než sudí odpískal jeho konec, udál se v rozmezí tří minut boleslavský převrat. Nejprve ve 39. minutě Poláčkovu akci povedenou střelou zakončil Voborník - 1:1. Když naskočila 41. minuta, tak na Sedláčkův přetažený centr ztěží na kraji teplického vápna dosáhl Krátký, ale v akrobatickém zákroku dokázal hlavou připravit střeleckou pozici Murárikovi, který bez otálení vystřelil a míč se od pravé tyčky odrazil za Zachardova záda - 2:1.
Pod dojmem vedení začali boleslavští fotbalisté druhý poločas klidněji a sebevědoměji, než teplický nezkušený soupeř, v jehož základní sestavě bylo nejstaršímu hráči jedenadvacet let. Poláček z trestného kopu v 60. minutě sice prostřelil hráčskou zeď, ovšem Zachardu v teplické brance nezaskočil. Ovšem v 64. minutě už nestačil na přízemní ránu Sedláčka, který gólově završil Krátkého akci - 3:1. V 72. minutě potáhl rychlý útok podle levé lajny Sedláček, ale na jeho centr před teplickou brankou Vizingrovi chyběly milimetry. Střelecky povedené představení završil v 82. minutě Voborník individuální akcí a prudkou střelou z pravé strany - 4:1.

FK Mladá Boleslav „B": Šeda - Kalíšek, T. Brezinský, Ilongo, Mrvík - Krátký, Murárik, Brunclík (27. M. Sedláček, 73. Tuma), Poláček - Vizingr, Voborník (86. Toman)
FK Teplice „B": Zacharda - Kopřiva, Pešula, Pimpara, Procházka - Kopecký, Franc, Ševčík, Dolejška (78.Rosocha) - Veverka (71. Fidra), Vondrášek

Góly: Voborník 2, Murárik, M. Sedláček - Veverka

ŽK: T. Brezinský - Kopřiva, Franc, Kopecký

Rozhodčí: Urban - Němec, Kalenda

Diváků: 105

Utkání FK Mladá Boleslav"B" - FK Teplice „B" se hrálo na hřišti s umělým trávníkem v areálu mladoboleslavského městského stadionu, kde se bude hrát i poslední domácí utkání podzimní sezóny FK Mladá Boleslav „B" - Sparta Praha „B" v sobotu 18. listopadu od 10,15 hodin.

Fanshop banner