Aténský Salpingidis zrušil domácí neporazitelnost Boleslavi v evropských pohárech
Klub

Aténský Salpingidis zrušil domácí neporazitelnost Boleslavi v evropských pohárech

Redakce

Zápasový vstup do základní skupiny Poháru UEFA se Mladé Boleslavi nepovedl. Na Salpingidisův gól odpověděl Kulič pouze střelou do tyče. Jediný inkasovaný gól přivodil Mladé Boleslavi první domácí porážku v letošním evropském tažení a tak v pětičlenném pořadí skupiny G zůstává jediná bez bodu na posledním místě.

V prvním poločase neviděli diváci vyloženou brankovou příležitost, přestože se oba celky snažily o aktivní fotbal. Aténští pořádně protáhli boleslavského brankáře Millera v 31. minutě. Střelu Leontioua k levé tyči Miller robinsonádou vytlačil na roh. Aténští fotbalisté v prvním poločase kopali tři rohy, boleslavští hráči měli dvojnásobný počet těchto standardních situací. Pozorné obrany je však úspěšně odvrátily. Ve 24. minutě získala Boleslav výhodu trestného kopu z příhodné pozice na oblouku před trestným územím, když aténský stoper Biscan zahrál v pádu rukou. Pecka však trefil jen hráčskou zeď.
V 65. minutě rozhodl utkání rychlonohý Salpingitis. Poláček trestuhodně ztratil míč, aténský útočník utekl Brezinskému a prostřelil vybíhajícího Millera - 0:1. Krátce před inkasovaným gólem se po Ilongově přihrávce neprosadil v aténském vápně Kulič. V 72. minutě brankář Miller zabránil druhému gólu v boleslavské síti odvážným pádem pod nohy Tziolise a vzápětí lapil i dorážku Salpingidisovu. V závěru utkání včetně nastavených čtyř minut obléhali boleslavští fotbalisté aténskou branku a vyrovnání opravdu viselo ve vzduchu. Ale do sítě míč nedostal Kulič, Pecka, Rolko ani nikdo jiný z boleslavských hráčů. V 89. minutě po Holubově přistrčení trefil Kulič pravačkou levou tyč Ebedeho branky.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský (76. Rajnoch), Rolko, Palát - Sedláček (56. Kysela), Matějovský, Ilongo, Poláček (69. Holub) - Kulič, Pecka.
Panathinaikos Atény: Ebedé - Vintra, Biscan, Morris, Darlas - Nilsson, Tziolis, Leontiou, Ivanschitz (19. Romero)- Matzios (59. Sanchez), Salpingitis (82. Theodoridis).

Góly: Salpingidis

ŽK: Sedláček, Brezinský, Ilongo - Biscan, Sanchez

Rozhodčí: Kelly - Moloney, McDonnell (všichni z Irska)

Diváků: 4280

Fanshop banner