Dušan Uhrin: Musíme se naladit na útočnou notu
Klub

Dušan Uhrin: Musíme se naladit na útočnou notu

Redakce

Mladé Boleslavi se momentálně moc nedaří v ligové soutěži a tak si jistě bude chtít napravit náladu v evropském poháru, kde je každé utkání pro hráče, trenéra i diváky nejen velkou sportovní událostí, ale i obrovskou motivací. Trenér Dušan Uhrin řadí pohárového soupeře Panathinaikos Atény mezi velmi vážné uchazeče o postup do jarních bojů, ale věří i v sílu a schopnosti svého týmu, který na řeckého protivníka pečlivě od pondělí připravoval.

V čem se liší příprava na domácí ligu a pohár UEFA?

„Ligoví hráči se znají navzájem a tak při stanovení taktiky a úkolů před ligovým duelem s tím počítám, kdežto proti zahraničnímu soupeři musím vycházet z toho, že jsou protihráči většinou neznámí. Čili informace od trenéra musí být detailnější, více do hloubky a s větším a konkrétnějším zaměřením na individuální výkony. Pro mě osobně příprava na zahraničního soupeře znamená podstatně větší počet hodin strávených u videa."

Potřebujete pro stanovení taktiky vidět soupeře na vlastní oči nebo stačí shlédnout video?

„Sledování soupeře v reálu nelze ničím nahradit, proto každého soupeře musím buď já osobně nebo někdo z mých spolupracovníků vidět na vlastní oči. Je to důležité pro poznání herní charakteristiky protivníka."

Považujete některé mužstvo G skupiny Poháru UEFA za favorita postupu?

„Panathinaikos Atény a Paris Sain-Germain jsou evropské velkokluby a tak jsou určitě favority na postup z naší skupiny, ale obecně platí, že bude hodně záležet na optimální formě jednotlivých mužstev a tak každý z účastníků může postoupit. To znamená i my."

Věříte, že i proti Řekům můžete vyrukovat s ofenzivní taktikou?

„Musíme se dát dohromady po sérii prohraných ligových utkání a udělat všechno pro to, aby se mužstvo zase dostalo na tu správnou útočnou notu a na domácím hřišti uspělo i proti mimořádně silnému soupeři."

Řecký trenér přiznal, že bude spokojený s bodem, to vy asi ne?

„Chceme utkání vyhrát, ale jak jsem řekl, bude záležet na aktuální formě obou mužstev a na vývoji samotného utkání. Do střetnutí se Slávií jsme šli s úmyslem zvítězit a po jeho nešťastném průběhu bych byl s bodem spokojený."

Vidíte v postoji řeckého trenéra respekt z vašeho týmu?

„Respekt Mladá Boleslav už asi nějaký má především po vyřazení Olympique Marseille, ale za respekt si nic nekoupíme, každé utkání je jiné."

Fanshop banner