Víctor Muňoz: Chci vyhrát, ale beru i remízu
Klub

Víctor Muňoz: Chci vyhrát, ale beru i remízu

Redakce

Trénovat slavný řecký klub Panathinaikos je velmi rizikové povolání. Za uplynulé dva roky se na lavičce vystřídalo pět koučů. Poslední změna se uskutečnila nedávno, přesněji po čtvrtém mistrovském kole řecké ligy, ve kterém Panathinaikos podlehl Ionikosu 0:2 a švédský trenér Hans Backe se poroučel. Nahradil jej španělský šéf Víctor Muňoz, někdejší fotbalista Realu Madrid a naposledy trenér Zaragozy. Víctor Muňoz povede Panathinaikos také proti Mladé Boleslavi.

Jaké máte osobní zkušenosti s českým fotbalem?

"Český fotbal znám velmi dobře. Viděl jsem již mnoho zápasů českého národního mužstva a rozumím filosofii jejich hry. Bohužel jsem neviděl zápasy FK Mladá Boleslav a tak analýzu hry našeho pohárového soupeře jsem prováděl podle video nahrávek."

S jakými sportovními cíly jste do Panathinaikos přišel a jaké umístění v řecké lize vás uspokojí?

"Panathinaikos je opravdu skvělý tým, který každý rok usiluje o získání řeckého mistrovského titulu. Momentálně je tento úkol obtížnější, protože ztrácíme pět bodů na vedoucí mužstvo, ale budeme tvrdě pracovat a v každém příštím utkání se snažit o co nejlepší výsledek."

Koho považujete za favority na postup z „G" skupiny Poháru UEFA?

"Žádný z týmů naší skupiny nepovažuji za favorita. Všechny jsou výborné s podobně velkou šancí kvalifikovat se do dalšího kola."

S jakým výsledkem ve střetnutí Mladá Boleslav - Panathinaikos budete spokojený?

"Náš tým hraje vždy tak, aby vyhrál. Jsme velký klub a vždy chceme vyhrát všechny zápasy. Přesto musím říct, že remíza by v Mladé Boleslavi také nebyla špatným výsledkem."

Čím si vysvětlujete, že je fotbal nejpopulárnějším sportem naší planety?

"Fotbal není jenom hra, je to také společenská událost. Milióny lidí ho sledují a propadli mu."

Máte nějaké osobní krédo, kterým se řídíte ve fotbalové práci i v soukromém životě?

"Mojí filosofií je užívat si v životě každý moment. Miluji život, miluji svou práci, takže žiji na maximum."

Fanshop banner