Na řadě je další evropský velkoklub
Klub

Na řadě je další evropský velkoklub

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi nastoupí proti dalšímu z evropských velkoklubů Panathinaikos Atény. Španělský trenér v řeckých službách Victor Muňoz by rád vyhrál, ale spokojený bude i s bodem, jeho boleslavský protivník Dušan Uhrin bere v domácím prostředí jenom výhru a zkušený kouč Zdeněk Ščasný, dnes trenér Mostu a v nedávné minulosti i Panthinaikosu Atény, naznačuje, že má Mladá Boleslav proti řeckému celku šanci.

Ščasný totiž zná mentalitu řeckých činovníků a prostředí jednoho z nejslavnějších aténských klubů. A tudíž zdůrazňuje, že pro Panathinaikos je momentálně důležitější nedělní utkání s vedoucím celkem řecké ligy Olympiakos Pireus, než čtvrteční střetnutí s Mladou Boleslaví. I když takovou spekulaci na středeční tiskovce trenér Victor Muňoz odmítl. „Mladou Boleslav respektujeme a nastoupíme proti ní v nejsilnější sestavě," řekl. Také boleslavský Uhrin vyhlásil, že má hráčský kádr v pořádku a vyšle do boje nejlepší možnou formaci. Ovšem bez zraněného Abrahama a potrestaného Šmerdy.
Uhrin i Muňoz odmítli názory, že by řecký tým mohlo zaskočit mrazivé počasí, které padlo na střední Evropu. „Podmínky budou pro oba týmy stejné," uvedl Uhrin. „Možná zmrznou a dáme jim trojku," přeje si boleslavský kapitán Kulič. A rád by byl jedním z těch, kdo se do soupeřovy sítě trefí. „Ale nejdůležitější je, aby mužstvo vyhrálo a je jedno, kdo dá góly," dodal.
Pravděpodobná sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Kysela nebo Vaculík, Matějovský, Ilongo nebo Rajnoch, Poláček - Kulič, Pecka. Možná sestava Panathinaikos Atény: Ebedé - Antonsson, Andrič, Šerič, Vintra - Romeo, Biscan, Victor Sanchez, Ivanschitz - Papadopulos, Salpigidis.
Řecká výprava ze středy na čtvrtek nocoval v Praze, boleslavští fotbalisté noc před zápasem trávili tradičně na Holých Vrších. Oba týmy do dějiště utkání přijedou bezprostředně před jeho začátkem. Střetnutí druhého kola G skupiny Poháru UEFA FK Mladá Boleslav - Panathinaikos Atény se hraje ve čtvrtek 2. listopadu od 20,15 hodin na mladoboleslavském městském stadionu. Jeho průběh můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

Fanshop banner