Generálka vyšla lépe řeckému sokovi
Klub

Generálka vyšla lépe řeckému sokovi

Redakce

Utkání 2. kola G skupiny poháru UEFA FK Mladá Boleslav - Panathinaikos Atény FC se hraje ve čtvrtek 2. listopadu od 20, 15 hodin na mladoboleslavském městském stadionu. Oficiální tréninky obou týmů se uskuteční o den dříve. Ve středu 1. listopadu od 17,30 hodin trénují hráči FK Mladá Boleslav, od 20,15 hodin mají trénink fotbalisté Panathinaikosu.

Generálka v rámci ligového programu vyšla výsledkově lépe řeckému klubu. V neděli 29. října Panathinaikos vyhrál 1:0 na hřišti posledního ligového celku Iraklis. Panathinaikos tak uhájil své postavení na druhé ligové příčce za Olympiakosem Pireus, na který ztrácí pět bodů a se kterým ho čeká bitva o ligové body po návratu z Mladé Boleslavi, přesněji v neděli 5. listopadu. Před týdnem 23. října Panathinaikos prohrál aténské derby s AEK 1:2. Utkání se začalo s téměř půlhodinovým zpožděním kvůli výtržnostem fanoušků obou klubů. Pět nejdivočejších policie zatkla, mnozí další museli vyhledat lékařské ošetření. Fotbalový svaz oba kluby potrestal pokutou 120 tisíc euro.
Mladá Boleslav po nedělní prohře se Slavií Praha 1:3 klesla na třetí místo v ligové tabulce, když má o jeden gól horší skóre než druhá Sparta Praha a dva body méně než vedoucí Slovan Liberec. Boleslavštíhráči se zotavují ze střevní virózy a sbírají psychické i fyzické síly na premiérové vystoupení v základní skupině Poháru UEFA. „Musíme se dát dohromady po sérii prohraných ligových utkání a udělat všechno pro to, aby se mužstvo zase dostalo na tu správnou útočnou notu a na domácím hřišti uspělo i proti mimořádně silnému soupeři," prohlásil mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin, který Panathinaikos Atény a Paris SG řadí do kategorie evropských velkoklubů a favority na postup z G skupiny do jarní fáze Poháru UEFA. „Jsme velký klub a vždy chceme vyhrát všechny zápasy. Přesto musím říct, že remíza by v Mladé Boleslavi také nebyla špatným výsledkem," uvedl Víctor Muňoz, španělský trenér Panathinaikosu, který k řeckému týmu přišel před měsícem místo propuštěného švédského kouče Hanse Backeho.

Fanshop banner