Rozhodlo vyloučení Paláta, shodli se Uhrin s Jarolímem
Klub

Rozhodlo vyloučení Paláta, shodli se Uhrin s Jarolímem

Redakce

Mladé Boleslavi porážkou se Slavií Praha skončila roční domácí neporazitelnost. Od loňského září ji doma soupeři nepřehráli v osmnácti ligových zápasech. Vždyť také slávistický trenér Karel Jarolím si bodů z mladoboleslavského trávníku velmi považuje. Naopak boleslavskému Dušanu Uhrinovi přibylo něco málo vrásek. Jeho mužstvo v uplynulých čtyřech ligových zápasech třikrát prohrálo a obrana v nich pustila celkem devět gólů.

Slávistický trenér Karel Jarolím si neodpustil veřejně připomenout, že jeho mužstvo uštědřilo Mladé Boleslavi domácí porážku po rekordní době. „Výhry v Mladé Boleslavi si hodně cením," zdůraznil Jarolím a uznal, že o výsledku rozhodlo vyloučení boleslavského obránce Paláta. Trenér Uhrin s ním souhlasil. „Rozhodlo brzké vyloučení Paláta. Proti tak kvalitnímu soupeři, jakým je Slávie, je nesmírně těžké v deseti lidech zvrátit nepříznivý výsledek," pravil Uhrin. Na přímý novinářský dotaz, jak hodnotí Palátův zákrok, kdy na brankové čáře rukou zabránil gólu za překonaným brankářem, ale následně byl vyloučený a soupeř navíc zahrával penaltu, bez dlouhého přemýšlení odpověděl: „Palát to neudělal dobře, neměl se nechat vyloučit, protože bylo ještě dlouho do konce a v jedenácti lidech by naše naděje na zvrácení vývoje utkání byla větší, než v oslabení."
Uhrin se s Jarolímem shodnul také v tom, že utkání začali lépe boleslavští fotbalisté. „Začali jsme dobře, byli aktivní a první půli odehráli slušně, ovšem v druhé už to bylo horší. Nebyli jsme schopní srovnat skóre, protože nám chyběl důraz v pokutovém území a nekopali jsme dobře standardky," řekl Uhrin. „Vstoupili jsme do utkání rozpačitě a vlastními chybami nabízeli Boleslavi standardní situace. Naštěstí se soupeři nedařilo dostávat přihrávky za naši obranu," poznamenal Jarolím, který nebyl spokojený s tím, jak Slavie odehrála první poločas. „V první půli to od nás nebylo ono, až po přestávce nás druhá branka uklidnila a měli jsme hodně šancí na další góly. Mrzí mě inkasovaná branka, ale jinak mám z vítězství radost, protože tři body z Mladé Boleslavi mají velkou hodnotu," dodal slávistický kouč.

Fanshop banner