Domácí neporazitelnost nám zrušila Slávie v přesilovce
Klub

Domácí neporazitelnost nám zrušila Slávie v přesilovce

Redakce

Šňůra osmnácti neprohraných domácích utkání skončila. Mladá Boleslav podlehla pražské Slávii, proti které hrála pětasedmdesát minut v oslabení bez vyloučeného Paláta. Slávistům se téměř dokonale podařila odveta za jarní debakl, kdy na mladoboleslavském trávníku dostala čtyři góly.

Utkání začala Mladá Boleslav velmi aktivně a její hráči se hrnuli na slávistickou branku. Jejího strážce Kozáčika však nikdo nepřekonal. Naopak pohroma padla na boleslavskou branku v 15. minutě. Vlčkovi se podařilo přelobovat brankáře Kučeru, kterého se snažil na brankové čáře zastoupit obránce Palát, ale míč dostal přes břevno za pomoci ruky. Rozhodčí Paláta vykázal ze hry a proti boleslavské brance nařídil penaltu. Fořt ji bezpečně proměnil - 0:1. Po zbytek poločasu nebylo moc znát, že Slavie hraje přesilovku. Přibývalo však osobních soubojů a nervozity, na mokrém trávníku hodně akcí zmařila nepřesná přihrávka. Gól do přestávky žádný nepřibyl, žlutých karet sudí rozdal pět.
Boleslavské naděje na vyrovnání zmařil po deseti minutách druhého poločasu Vlček, kterého šikovně uvolnil Kalivoda a slávistický útočník z rohu vápna prostřelil vybíhajícího Kučeru - 0:2. Trenér Uhrin vzápětí posílil ofenzívu, když stáhnul obránce Ševinského a poslal na trávník Holuba. Slávisty však druhý gól znatelně uklidnil a v herní pohodě se dostávali do dalších šancí. Brankář Kučera měl plné rukavice práce a byly chvíle, kdy nevěděl, kam dříve skočit. Neprosadili se Vlček, Švento, Fořt a Jarolím. Boleslavští hráli hodně na riziko, když se snažili tlačit před slávistickou branku i za cenu zranitelnosti obranné linie. Slávisté hrozili brejky a v 77. minutě se jeden z nich povedl zakončit Kalivodovi, který utekl po pravém křídle, udělal kličku brankáři Kučerovi, jenž vyběhl daleko mimo své trestné území, a gól dával do opuštěné boleslavské branky - 0:3. Tři minuty před tím trefil Pecka pravou tyč Kováčikovy branky. Slávistický brankář inkasoval až v 88. minutě. Kuličův rohový kop přizvedl u bližší tyče Brezinský a vydařenou standardní situaci zakončil gólovou hlavičkou Rolko - 1:3. V závěrečných minutách Slávisté propásli několik možností zvýraznit výhru, ale Kučeru již nepřekonali.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský (55. Holub), Brezinský, Rolko, Palát - Sedláček, Šmerda (78. Rajnoch), Matějovský, Ordoš (70. Ilongo) - Kulič, Pecka

SK Slavia Praha: Kozáčik - Hubáček, Latka, Dosoudil, Urbánek - Kalivoda (81. Hrdlička), Jarolím, Švec, Švento - Vlček (90. Aračič), Fořt (75. Botelho)

Góly: Rolko - Fořt, Vlček, Kalivoda

ŽK: Matějovský, Brezinský - Švec, Hubáček, Dosoudil

ČK: Palát

Rozhodčí: Adámek - Hojsík, Slavík

Diváci: 4090

Fanshop banner