Uhrinovi nejvíce vadí, když fotbalisté hrají laxně
Klub

Uhrinovi nejvíce vadí, když fotbalisté hrají laxně

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi i jejich trenér Dušan Uhrin se nemohli už dočkat reprezentační pauzy na počátku října, aby se psychicky i fyzicky srovnali po obrovském herním zatížení v lize a pohárech. Než k ní došlo, utrpěli první ligovou prohru v Teplicích. Na druhou došlo po třech týdnech v Brně.

Jsou si v něčem podobné nedávné boleslavské prohry 0:2 v Teplicích a v Brně?

„Podobnost v nich moc velkou nevidím. V Teplicích jsme hráli dobře první půli a ve druhé jsme odešli. V Brně to bylo zcela jiné utkání, které jsme od začátku nehráli dobře, v záloze hráči nepodrželi míč a všichni byli po celou dobu nedůrazní."

Ovlivnila negativně kvalitu hru zálohy v brněnském střetnutí absence Abrahama?

„Neovlivnila. Hlavní důvod špatného herního projevu vidím v tom, že hráči k utkání v Brně přistoupili vlažně, při šancích se netrefili do soupeřovy branky a postrádali vzpomínaný důraz."

Co vás na těch uvedených nedostatcích mrzí nejvíce?

„Vadí mi, že hráči podali vlažný výkon."

Nejsou myšlenkami v evropských pohárech a tím pádem tak trochu mimo ligu?

„To určitě ne, ale ligová soutěž je velmi vyrovnaná, každé utkání v ní je jiné a velmi náročné a my nyní dvakrát po sobě venku prohráli. Musíme se z těch nepovedených zápasů oklepat a hrát dál."

Na co si budou muset hráči Mladé Boleslavi dávat pozor proti Slávií Praha?

„Pražská Slávie má velmi dobré mužstvo. Charakteristický je kvalitní plynulý přechod do útoku s častým využíváním křídelních prostorů, kde především Vlček dokáže rychle po straně zatáhnout hru za soupeřovu obranu. Na to si budeme muset dávat velký pozor."

Kdo je favoritem, když před týdnem se Mladé Boleslavi nepovedlo utkání v Brně a Slavii Praha se nevydařilo utkání doma s Jabloncem?

„V utkání Mladé Boleslavi se Slávií jde o hodně a neodvažuji se označit některé z mužstev za favorita. Protože hrajeme doma, chceme a musíme vyhrát."

Myslíte si, že opravdu přibývá brutality na fotbalových hřištích, jak se o tom v poslední době hodně mluví a píše?

„Hráči jsou nucení hrát naplno po celé utkání a každý souboj dohrávat a tak případná zranění nepovažuji za úmyslná. Ani ty, o kterých se nyní hodně píše v novinách a mluví v televizi."

Fanshop banner