Slávistický trenér Jarolím doufá, že se jeho tým z jarního debaklu poučil
Klub

Slávistický trenér Jarolím doufá, že se jeho tým z jarního debaklu poučil

Redakce

Hráč i trenér se slávistickým srdcem, tak byl a je vnímaný Karel Jarolím, současný kouč Slavie Praha. O svých trenérských kvalitách přesvědčil odbornou i laickou veřejnost při působení na Slovácku. Podobně jako tam i na současné slávistické štaci spolupracuje s asistentem Petrem Vrabcem, někdejším bekem Mladé Boleslavi a Sparty Praha. Na Mladou Boleslav má Karel Jarolím nemilé vzpomínky, neboť před půl rokem si odtud jeho tým v sešívaných dresech odvezl čtyři banány.

Vzpomenete si na jarní vysokou prohru?

„Doufám, že jsme se poučili, ale už na ni nemyslíme."

Na co si budete proti Mladé Boleslavi dávat pozor?

„Mladá Boleslav je známá tím, že se snaží doma o útočné pojetí a hráči, kteří v tom dominují, musíme střežit jako oko v hlavě, mám tím na mysli především Matějovského, Abrahama, pokud bude zdravý, Pecku, Kuliče a případně Holuba, když nastoupí."

Před týdnem se Slavii nepovedlo domácí utkání s Jabloncem, Mladá Boleslav zklamala v Brně, kdo je tedy ve vzájemném utkání favoritem?

„Mladá Boleslav, protože má výhodu domácího prostředí, které je dané velmi pěkným stadionem i diváky bouřlivě podporujícími své mužstvo."

Může být pro Slávii výhoda menšího zatížení bez evropských pohárových zápasů při stíhání Liberce a Mladé Boleslavi v lize?

„Je pravda, že hrajeme jenom tuzemskou ligu, na kterou se můžeme zaměřit, ale v dnešním vzájemném utkání to žádný vliv mít nebude, protože Mladá Boleslav měla v evropském poháru volný los a má dostatečně kvalitní a široký hráčský kádr."

Jak vnímáte vzpouru klubů českého venkova Liberce a Mladé Boleslavi proti pražským Spartě a Slavii?

„Pro českou ligu je dobře, když přibývá stabilizovaný klubů s odpovídajícím zázemím, a pro diváky také, když se můžou těšit na více kvalitních zápasů."

Má Mladá Boleslav šanci na postup ze skupiny Poháru UEFA?

„Bude hodně záležet na vstupním utkání. Když doma porazí řecký Panathinaikos Athény, tak má šanci dostat se mezi postupující."

Myslíte si, že stoupá brutalita na fotbalových hřištích?

„K podobným incidentům, o jakých se dnech mluví a píše, docházelo ve fotbale i dříve. Jsou to velmi nepříjemné věci, ale je na všech, kdo ve fotbale pracují, aby k tomu docházelo co nejméně. Záleží také na rozhodčích, jak dokáži na hřišti udržet pořádek."

Fanshop banner