Když hrajeme se Slavií, padají góly
Klub

Když hrajeme se Slavií, padají góly

Redakce

Utkání dvanáctého kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha se hraje v nedělním večeru 29. října od 20,15 hodin na mladoboleslavském městském stadionu před kamerami speciálního sportovního kanálu České televize ČT4Sport. V aktuální mistrovské tabulce je Mladá Boleslav na druhém místě o sedm bodů před pátou Slavií, se kterou má téměř vyrovnanou bilanci vzájemných prvoligových utkání.

Mladá Boleslav v letošní poslední březnové neděli vypráskala ze svého hřiště Slavii Praha 4:1 a výrazně si tak vylepšila ligovou bilanci s tímto slavným klubem. Do té doby ji totiž měla pasivní. První duel o ligové body Mladá Boleslav - Slavia Praha se hrál 11. září 2004 a skončil smírně 1:1. Vedoucí boleslavský gól střílel čtyři minuty před přestávkou Bednář, ve druhém poločase vyrovnával Piták. Oba střelci již tuzemskou ligu opustili a hrají fotbal v zahraničí. V březnu 2005 na pražském Strahově skončilo utkání remízou 2:2. Po Matějovského vedoucím gólu otočili skóre ve prospěch Slávie Fořt a Latka. Vyrovnání pro Mladou Boleslav zařizoval ve třetí minutě nastaveného času střídající Rolko. Loni v říjnu 2005 opět na strahovském trávníku Slavie porazila Mladou Boleslav 2:1, když vedoucí gól dával boleslavský bek Ševinský deset minut po přestávce. Obrat ve skóre a tři body pro Slávii zařizovali Jarolím a Vlček. Rozhodující gól dal slávistický útočník ve druhé minutě nastavení.
V letošním březnu jásal přeplněný boleslavský stadion nadšením nad mladoboleslavskou výhrou 4:1. Po bezbrankovém poločase spustil boleslavskou kanonádu v 50. minutě Pecka, za tři minuty se přidal Kulič, v 60. minutě se trefil opět Pecka a v 75. minutě čtvrtým gólem do branky slávistického Vorla přispěl zase Kulič. Slávisté debakl snížili v 80. minutě Vlčkem. Z výše uvedeného výčtu vyplývá, že z dosavadních čtyř vzájemných utkání skončila dvě nerozhodně a každý ze soupeřů se jednou radoval z vítězství. Celkové skóre vyznívá pozitivně pro Mladou Boleslav 8:6.

Fanshop banner