Brno zadrželo Boleslav na druhé příčce
Klub

Brno zadrželo Boleslav na druhé příčce

Redakce

Mladoboleslavští pohrdli šancí vrátit se do ligového čela. Prohráli s nadšeně a zodpovědně bojujícím Brnem o dva góly. Zůstali tak na druhém místě v tabulce a trenéra Uhrina zklamala především záložní řada, že nedokázala vytvářet potřebný tlak a připravovat šance. Nespokojenost vyjádřil také s defenzivními chybami při standardních situacích zahrávaných soupeřem.

V úvodní čtvrthodince byli Brněnští častěji v soupeřově trestném území a vynutili si pět rohových kopů oproti jednomu mladoboleslavskému. V 18. minutě Kučera uchránil svoji branku po tvrdé střele z úhlu jen za cenu dalšího rohového kopu. Teprve po půlhodině hry se v nadějné střelecké pozici ocitl Kulič, ale tísněn bránícím hráčem neměl klid k přesnému zamíření. Obdobně se vedlo na druhé straně Zelenkovi ve 40. minutě. Poločas završily dvě brněnské gólové šance. Nejprve si Brezinský s Kučerou na hranici vápna tak dlouho dávali přednost, až se k míči prodral Zelenka, ale než stačil přesně zakončit, tak se brankář Kučera vzpamatoval a zabránil mu v tom. V poslední minutě poločasu trefil Wagner střelou bez přípravy břevno boleslavské branky.
Co se Brnu nepovedlo v prvním poločase, povedlo se mu po přestávce. A hned dvakrát. V 57. minutě prostřelil chumel hráčů i brankáře Kučeru brněnský mladík Mazuch, pro kterého to byla premiérová prvoligová trefa do soupeřovy sítě - 1:0. Brněnskou výhru pečetil v 85. minutě Pavlík, jemuž se podařilo hlavou usměrnit Poláchův trestný kop od postranní lajny, ačkoliv byl obklopený boleslavskými obránci - 2:0. Boleslavští ve druhém poločase ohrozili brněnskou branku ještě za bezbrankového stavu. Přízemní centr Ševinského však proletěl malým vápnem bez pozornosti spoluhráčů, po Poláčkově centru Lejsal zasáhl těsně před hlavičkou skákajícího Rolka a nacvičeným signálem rozehraný trestný kop nemohl zakončit Brezinský, neboť jej rozhodčí viděli v ofsajdu.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Rajnoch (70. Vaculík), Brezinský, Rolko, Palát - Ševinský, Matějovský, Šmerda, Poláček (80. Holub) - Kulič (60. Sedláček), Pecka

1.FC Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Pavlík, Siegl - Mazuch, Holek, Polách, Střeštík (90. Chlup) - Wagner (75. Pacanda), Zelenka

ŽK: Wagner, Holek - Šmerda, Brezinský

Rozhodčí: Matějek

Diváků: 4350

Fanshop banner