Prokletí domácího hřiště stále trvá
Klub

Prokletí domácího hřiště stále trvá

Redakce

Mladoboleslavská juniorka ani na sedmý pokus neprolomila prokletí domácího hřiště, na kterém v této mistrovské sezóně vytěžila jen dva body za dvě remízy, ale ještě ani jednou se její hráči neradovali z výhry. Proti zkušenému prachatickému celku jim k tomu scházelo přibližně pět minut včetně nastavení. Mladoboleslavským fotbalistům scházel především důraz v koncovce a tak větší počet šancí ani dobrý výkon brankáře jim k odpoutání ze dna tabulky nestačily.

Z počátku utkání měly Prachatice více ze hry, ale získaly pouze jediný roh a jednu střelu nad branku. Úvodní čtvrthodinku završila Mladá Boleslav Riegelovou bombou nad prachatické břevno a nevyužitou Vizingrovou šancí. Ve 20. minutě boleslavský brankář Michňa bravurně zneškodnil trestný kop Zušťáka. O dvě minuty později po Vajglově přihrávce do malého vápna nedokázali tři hráči Mladé Boleslavi doklepnout míč do soupeřovy sítě také přičiněním faulujících protihráčů, ale sudí k nařízení penalty odvahu nenašel. Později se z malého vápna neprosadil ani Nesvadba. Ve 36. minutě si Voborník na vápně zpracoval míč a parádně ho trefil k pravé tyči, od které se odrazil za záda marně skákajícího prachatického brankáře Minára - 1:0. Vedení to bylo zasloužené a byla jenom škoda, že ho nikdo další z mladoboleslavských fotbalistů nezvýraznil. V závěrečné pětiminutovce prvního poločasu pouze Riegel povedenou střelou natáhl prachatického gólmana a po Vajglově rohu Vizingr na malém vápně pořádně netrefil míč hlavou.
V 57. minutě boleslavský Michňa chytil druhý gól, když vyrazil Zušťákovu dobře umístěnou hlavičku a při dorážené střele, na kterou se nestačil zvednout, u něho stálo štěstí, neboť se od tyče odrazila do zámezí. V 59. minutě Vizingr obehrál prachatického Babku, ale střelecký pokus mu zablokoval druhý stoper Koršala. Ten Vizingrovi zmařil šanci i v 70. minutě, do které se dostal po perfektní Nesvadbově diagonále. V 75. minutě prokázal opět vynikající postřeh boleslavský brankář Michňa po střele z dálky i následné dorážce, ale sudí prachatickou akci uťali kvůli ofsajdu. Deset minut před koncem propásnul gólovou šanci Nesvadba po centru Murárika a v 87. minutě Prachatice vyrovnaly. Po Vizingrově nepřesnosti na kraji hřiště se k míči snadno dostal prachatický Toncar a jeho centr na malém vápně hlavou zakončil Zušťák - 1:1. V tříminutovém nastavení po Vajglově rohu se na malém vápně nestihnul Mrvík patřičně zorientovat a míč se od něho jen odrazil do náruče brankáře Minára.

Sestava FK Mladá Boleslav „B" proti Prachaticím: Michňa - Kalíšek (46. Mrvík), Ilongo, T. Brezinský, Skramužský - Brunclík (80. Murárik), Riegel, Vajgl, Nesvadba - Vizingr, Voborník.

Góly: Voborník - Zušťák

ŽK: Nesvadba, Skramužský, T. Brezinský - Zušťák

Rozhodčí: Henách - Bureš, Rauch

Diváků: 200

Fanshop banner